Cu ce probleme te poți confrunta în timpul imprimării 3d?

ultimaker-3d-prinitng-machinesDe cele mai multe ori, situațiile neprevăzute pot fi ocolite cu succes dacă ești îndeajuns de pregătit/ă. O imprimantă 3d potrivită pentru nevoile tale poate fi ușor de găsit. Însă, trebuie să ai în vedere și eventualele probleme care pot apărea. Buna funcționare a imprimantei nu poate fi asigurată o perioadă nedeterminată. Totuși, nimic nu este atât de grav încât să nu poată fi rezolvat, mai ales dacă știi cum să gestionezi situația.

Iată câteva dintre câteva problemele care pot apărea la o imprimantă 3d:

  1.     Duză înfundată: Filamentul nu poate fi folosit pentru imprimarea dorită și poate fi însoțit de un zgomot neplăcut. Cauza cea mai întâlnită într-un asemenea caz este acumularea de-a lungul timpului a porțiunilor care alcătuiesc filamentul. De asemenea, pot fi de vină și particulele de praf sau ale altor materiale.
  2.     Filamentul nu se poate lipi de patul de imprimare: Este una dintre situațiile cele mai întâlnite în cazul imprimării 3d. Tocmai de aceea, poți rezolva rapid și eficient întreaga problemă. Patul de imprimare se poate confrunta cu următoarele situații: nu are suficient adeziv, poziționarea incorectă față de duză sau viteza de imprimare prea mare.
  3.     Deformarea modelelor imprimate: Imperfecțiunile obiectelor imprimate nu sunt cauzate doar de neatenție sau neîndemânare. De cele mai multe ori, plasticul se micșorează în momentul în care se răcește. Vei observa cum modelul imprimat este inegal în câteva locuri. Totuși, nu trebuie să te îngrijorezi, deformarea este o problemă întâlnită la mai toate filamentele 3d. Modificarea temperaturii de imprimare reprezintă cea mai eficientă metodă de a evita asemenea situații.
  4.   Filamentul 3d nu poate fi folosit pe patul de imprimare: Într-un asemenea caz, ar trebui să verifici îndată duza de imprimare pentru că se poate afla mult prea aproape de pat. Există și varianta în care obiectului imprimat să îi lipsească câteva straturi. Însă, nu trebuie să te îngrijorezi. Poți fie să ridici duza, fie să cobori patul de imprimare.
Citeste si:  Cum sa actualizam driverele

Procesul de imprimare 3d poate deveni un calvar dacă nu știi ce probleme se pot ivi și mai ales care sunt soluțiile. Urmărește cu grijă situațiile enumerate mai sus și încearcă să intervii rapid ori de câte ori este nevoie. Numai așa te poți bucura de obiecte imprimate perfect.