Coreenii vand masini Kia pe GPL in Romania

Kia Picanto la preţ de criză

Deşi costă 9488 de euro în România, clasa de echipare Base, noul Kia Picanto poate fi achiziţionat din luna iulie şi prin programul rabla cu preţul de 6797 de euro, TVA inclus. Problema e că la banii ăştia nu ai aer condiţionat, geamuri şi oglinzi electrice.

Producătorul coreean intră rapid şi pe piaţa din România, după ce anul acesta a lansat în primăvară la Salonul Auto de la Geneva modelul Picanto. Maşina va fi disponbilă de luna viitoare la un preţ excelent. Mai avantajoasă este achiziţionarea prin programul rabla, diferenţa de preţ fiind de aproape 3 mii de euro, la aceeaşi clasă de echipare Base. Potrivit siteului Kia, nivelul de echipare Base oferă şase airbaguri (frontale, laterale şi cortină), ABS, faruri de ceaţă, volan reglabil pe înălţime, indicator schimbare treaptă de viteză, sistem audio cu două boxe şi protecţie copii. Base nu oferă oglinzi electrice, aer condiţionat, geamuri electrice, dotări care sunt echivalente cu un standard minim de confort.

Picanto, disponibil şi în variantă GPL

Cea mai mică variantă de la Kia vine disponibilă cu două motorizări pe benzină: una de 1.0 litri şi una de 1.2 litri, cu 69, respectiv 85 de cai putere. Versiunea entry-level, cea de 1.0 litri este disponibilă şi pe GPL. Kia Picanto pleacă de la 9448 de euro cu TVA, preţ pentru versiunea de 1.0 litri cu nivel de echipare Base. Pentru clienţii mai pretenţioşi Kia are variante drăguţe, dar şi preţul este pe măsură: pentru un nivel de echipare Classic, clientul trebuie să plătească 10.748 de euro cu TVA. În sfârşit, cea mai scumpă versiune Picanto, 1.0 GSL Comfort, GPL, ajunge să coste 12.881 de euro cu TVA. Ingenioşi, coreenii se adaptează la fiecare piaţă, aşa cum foarte sigur o fac şi pentru România, acolo unde GPL-ul este la mare căutare şi pentru clasele mult mai mari de maşini: X6, Audi Allroad sau Q7.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *