Comunicat de presa – CUPA CFMOTO

6-9. Comunicat ATVRom cupa CFMoto - 17 aprilie 2022, circuitul de curse Serres, Grecia

Sezonul competitional de motociclism viteza 2022 incepe la Serres Racing Circuit in Grecia, odata cu prima etapa a Campionatului National de Motociclism Viteza si a Campionatului Est-European BMU. Dupa lansarea Cupei CFMOTO in 2021, sub egida Federatiei Romane de Motociclism si in parteneriat cu ACSRU Racing si ATH-MOTO, 2022 va fi un nou pas inainte pentru motorsportul romanesc si est-european.

Cupa CFMOTO a fost lansata pentru a crea un cadru propice de dezvoltare tinerilor piloti aspiranti cu varste intre 12 si 18 ani, cu costuri reduse si conditii egale pentru toti participantii. Motocicleta CFMOTO 300SR a fost adaptata pentru utilizarea pe circuitul de viteza, prin folosirea elementelor caracteristice acestei activitati: carene usoare, upgrade la sistemele de evacuare, franare, suspensie si nu numai. 300SR s-a dovedit a fi la fel de user-friendly pe pista, cum este si pe drumurile publice, iar tinerii absolventi ai scolii de pilotaj Junior Racing School s-au adaptat foarte repede la regimul de concurs.

Pentru prima runda a Cupei CFMOTO 2022, 5 piloti vor lua startul pe motocicletele 300SR. Inca 5 rideri li se vor alatura pentru runda a doua, planificata pentru luna mai la Navak, Serbia, aducand numarul total de piloti si motociclete CFMOTO de concurs la 10 pentru tot restul sezonului. Tinerii care vor participa la aceasta prima etapa din Grecia sunt, in ordinea varstei: Ionut Purdea (13 ani, Dej), Cristian Radu (14 ani, Constanta), Fabian Cojocariu (16 ani, Bucuresti), Darius Boagiu (17 ani, Drobeta Turnu Severin) si Gabi Ismana (18 ani, Vatra Dornei). Pentru toti cei 5 tineri va fi prima experienta pe circuitul de 3,18 km din nordul Greciei.

Citeste si:  Cum rămâi calm la volan - sfaturi utile pentru șoferii grăbiți

Pentru Ionut Purdea si Darius Boagiu este si primul contact cu motocicleta CFMOTO 300SR in varianta de circuit, dar amandoi s-au descurcat admirabil in antrenamentele din prima zi, reusind sa-si imbunatateasca ritmul cu fiecare tur parcurs. Toti cei 5 piloti au parte sprijin constant din partea colegilor de echipa, printre care enumeram si cativa piloti care au concurat in trecut pe aceste motociclete: Vlad Chivu (18 ani, Buzau – primul podium pentru CFMOTO 300SR din istorie), Valentin Polexici (18 ani, Ploiesti- Campion Cupa CFMOTO 2021), Alex Pahome (16 ani, Cluj – podium Cupa CFMOTO 2021), Luca Purdea (18 ani, Dej) si lista poate continua. In prima zi de antrenamente chiar si Andy Brunner (67 ani, Bucuresti – fost pilot Dakar) a testat motocicleta CFMOTO 300SR, pentru a se familiariza din nou cu mersul pe pista, dupa o perioada de cativa ani petrecuta in Campionatul Mondial de Downhill pe bicicleta.

Aceasta prima etapa marcheaza si lansarea echipei TBIPay 300SR Racing Team in cadrul cupei CFMOTO. TBIPay devine astfel unul dintre sustinatorii importanti ai juniorilor romani care viseaza sa faca sport de performanta si implicit al motorsportului romanesc. TBIPay, parte a grupului TBIBank este un serviciu de plata care permite clientilor sa cumpere acum si sa plateasca mai tarziu, in rate, online sau din magazine. Pentru mai multe informatii despre TBIPay si TBIBank, puteti accesa site-ul lor oficial: https://tbibank.ro/ .

Citeste si:  CFMoto UForce 600: un side-by-side utilitar versatil și manevrabil

Antrenamentele oficiale incep vineri, 8 aprilie, urmand ca sambata si duminica pilotii sa participe la doua curse separate, adunand astfel primele puncte intr-un sezon ce va cuprinde 5 etape, impartite intre circuitele Serres (Grecia) si Navak (Serbia). Mai multe fotografii, informatii si chiar transmisiuni live vor fi publicate de la fata locului pe parcursul urmatoarelor zile.

Partenerii care au contribuit la dezvoltarea cupei CFMOTO sunt: ACSRU Racing, CFMOTO Romania, ATH-MOTO, TBIPay, AxiMoto, HJC Helmets, Asfalt Uscat, Rebelhorn si Motul Romania.

6-9. Comunicat ATVRom cupa CFMoto - 2

6-9. Comunicat ATVRom cupa CFMoto - 3

6-9. Comunicat ATVRom cupa CFMoto - 4