Totul se va schimba in strategia Toyota (spre surpriza generala)

Constructorul japonez Toyota este pe cale sa isi revizuiasca planul intern cu privire la masina electrica, inspirandu-se de la Tesla.

Toyota isi va schimba radical strategia pentru a recupera timpul pierdut. Este pe punctul de a-si revizui strategia cu privire la masinile electrice.

Insa, exista un paradox in cazul constructorului japonez: in timp ce a fost multa vreme un pionier in masinile hybride, conducatorii au fost extrem de reticenti in a se lansa in domeniul electric.

Toyota isi schimba radical strategia

Curand, lucrurile urmeaza sa se schimbe pentru Toyota. Conform informatiilor oferite de Reuters, Toyota isi va revizui complet abordarea pentru a recupera timpul pierdut in fata concurentei.

In timp ce un plan de investitii in valoare de 38 de miliarde de dolari a fost prezentat anul trecut deja de constructor, cu peste 30 de proiecte in derulare, acesta din urma a fost pus pe pauza o perioada.

O echipa este pe cale sa puna la cale o noua strategie care urmeaza sa fie dezvaluita la inceput de an 2023. Aceasta evolutie sensibila se naste in urma faptului ca inginerii Toyota au realizat faptul ca urmeaza sa piarda “razboiul costurilor de productie” in fata unei alte marci puternice de pe piata, Tesla.

Citeste si:  Polestar Synergy- in curand o supermasina electrica suedeza?

Reuters precizeaza faptul ca Shigeki Terashi, fost director al concurentei este pe cale sa lucreze la aceasta schimbare de abordare alaturi de o echipa dedicata. La Toyota, masinile electrice sunt produse azi pe aceleasi lanturi de montare ca modelele pe benzina sau hybride.

O strategie inspirata de la Tesla?

Insa, acest lucru urmeaza sa se schimbe in curand deoarece o platforma dedicate exclusiv masinilor electrice ar trebui sa vada lumina zilei in curand. O alta noutate: introducerea Giga Press, inspirandu-se direct de la Tesla.

Este vorba despre o masina gigantica de turnare sub presiune, propusa de catre grupul italian Idra si folosita de compania lui Elon Musk pentru a produce piesele de caroserie pentru model Y.

Sursa: https://www.presse-citron.net/tout-va-changer-dans-la-strategie-de-toyota-a-la-surprise-generale/