Asumarea, primul pas catre frumusete

Asumarea, primul pas catre frumuseteSa discutam putin despre sinceritate si despre cum sa-ti marturisesti tie insuti adevarul (lucrurile pot fi urmarite in general sau concret, in ceea ce priveste greutatea, subiectul care ne intereseaza cu adevarat aici).

Daca esti una dintre persoanele care se confrunta cu probleme de greutate, iti este probabil usor sa intelegi cum imaginea pe care tu o ai despre propriul trup este usor deformata. Aici, sunt doua variante:

  • poti sa dezvolti o imagine mentala in care sa accentuezi toate defectele pe care le ai (cele 5 kilograme in plus sa se tranforme in 15, spre exemplu)
  • poti sa incerci sa-ti ascunzi propriile defecte, sa inchizi ochii in fata lor si sa te prefaci ca totul este ok.

Ei bine, desi fiecare dintre noi tindem catre una din aceste doua extreme, ambele sunt variante viciate, sunt exagerari ale starii de fapt aferente corpului nostru si felului in care aratam. Este bine de stiut ca ambele extreme pot duce la stari patologice (provocate fie de ignorarea problemelor evidente, fie de accentuarea lor – pana la anorexie).

Este greu sa eviti extremele, insa daca ai o idée despre cum ai putea face asta s-ar putea ca in final sa reusesti! Cel mai important lucru este sa ai curajul sa fii sincer cu tine insuti, iar in ceea ce priveste greutatea, aceasta afirmatie universala ar putea fi tradusa prin : sa ai curajul sa-ti masori greutatea periodic.

Citeste si:  Condimentele in Diete

Teama de cantar te impiedica sa ai o imagine clara asupra starii de sanatate, iar ideea ca variatiile de greutate se cunosc dupa cum iti vin hainele este gresita, pur si simplu pentru ca face din greutate o problema pur estetica, ignorand importanta sa in starea noastra generala de sanatate.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l tineti minte este ca trebuie sa aveti curajul de-a va asuma fiecare farama din voi insiva: soldurile poate prea late, tenul un pic prea inchis la culoare sau bustul care nu este atat de proeminent pe cat v-ati dori. Asa, veti reusi sa radiati oricand si sa fiti atragatoare prin increderea in sine!