Piure de conopida – reteta slaba in carbohidrati
Piureul de conopida este un substitut bun pentru piureul de cartofi. Scazut in carbohidrati si bogat in proteine, gustul conopidei este foarte fin. Incercati chiar daca va ganditi ca nu o sa va placa. Puteti aroma in ce mod doriti. Usturoiul este un ingredient aditional excelent, la fel ca si parmezanul.
Ingrediente:
- Conopida cruda – o capatana medie inseamna cam 453 grame de florete
- Orice combinatie de unt, lapte, sos sau orice folositi in mod normal la piureul de cartofi – cam 50 grame
- Sare si piper
- Optional: usturoi tocat (un catel sau doi); praf de usturoi (2,5g); branza
Preparare:
Desfaceti conopida in florete, sau taiati-o marunt. Am auzit ca facuta la microunde, intr-un vas special pregatit dinainte, conopida iese foarte gustoasa, dar puteti la fel de bine sa o si fierbeti. Fierbieti pana se inmoaie – furculita o strapunge usor.
Cel mai usor lucru de facut este sa adaugati restul ingredientelor in vasul in care pregatiti conopida, si apoi sa folositi un mixer pentru a omogeniza totul. Sau puteti pune toate ingredientele intr-un blender sau robot de bucatarie.
Presupunand ca din 435 grame de conopida ies 4 portii de piure de conopida, fiecare va avea cam 3 grame de carbohidrati ce pot fi folositi, plus 3 grame de fibra. Caloriile variaza in functie de ce mai adauga fiecare dupa gust.
Pofta buna!