Dieta inversa

1205517_after_sailCe presupune aceasta dieta? Ei bine, in loc sa schimbati mesele, schimbati ordinea in care luati mesele dvs. intr-o zi, si veti vedea cum kg. dvs. se vor topi.

Sau cel putin asa sustine cea care a creat dieta inversa, autoarea Tricia Cunningham, care a slabit 77 de kg schimband ordinea in care isi lua mesele, transformand micul dejun in cina, adica consumand cea mai mare cantitate de calorii la micul dejun.

Niciun aliment nu este strict interzis in aceasta dieta, desi autoarea incurajeaza pe cei care se gandesc sa o urmeze sa gaseasca cele mai bune alternative pentru fiecare aliment (orez brun in loc de orez alb). Cheia acestei diete este sa consumam cele mai bogate mese cat mai devreme in zi, si mai ales sa ne asiguram ca carbohidratii sunt inclusi in aceste mese. Consumand cea mai mare masa dimineata devreme, suntem siguri ca activitatea de peste zi ne va ajuta sa ardem caloriile consumate. Cina ar trebui sa fie un mic dejun simplu, usor, ca de exemplu un iaurt cu fructe.

Avantajele acestei diete constau in faptul ca poti consuma alimentele favorite. Nu ai restrictii, ceea ce este un avantaj pentru psihicul nostru (de obicei cand stim ca nu avem voie sa mancam ceva..ei bine, numai acel aliment l-am consuma:))

Citeste si:  Slabeste rapid cu ajutorul exercitiilor

Dezavantajele constau in faptul ca aceasta dieta nu vorbeste deloc despre exercitiile fizice, care sunt foarte importante in orice dieta. Autoarea dietei sustine ca este important sa mancam ziua, facand portiile tot mai mici pe zi ce trece. Dar in acelasi timp, aceasta a marturisit ca a reusit sa-si pastreze greutatea evitand sa mai manance dupa ora 3. O mare bila neagra, pentru ca nu cred ca este atat de sanatos sa nu mai mananci nimic atatea ore.

Dieta in sine aplica un principiu destul de bun, asa ca daca urmam sfatul autoarei de a inversa mesele, de a lua masa cea mai bogata si mai grea dimineata devreme, de a micsora portiile si l-am imbina cu exercitii fizice zilnice, cred ca ne-am alege cu o dieta interesanta si care ar putea da rezultate foarte bune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *