Probleme de greutate si cum Slabim Sanatos

Probleme de greutate si cum Slabim SanatosProbabil toate femeile s-au confruntat cel putin o data cu probleme legate de greutate. Tiparele sociale specifice vremurilor pe care le traiesti impun standarde care spun foarte clar ce inseamna frumusetea, gratia ori feminitatea. In acest context, cu totii cautam solutii rapide pentru probleme pe care le avem sau pe care credem ca le avem, fara a cantari situatia in totalitate, luand in calcul si evolutia lucrurilor pe termen lung.

Cum slabim sanatos?” este o intrebare prea putin pusa astazi. Probabil interogatia care face cariera cu adevarat este „Cum slabim rapid?”, si, cuprinse de febra momentului si de nevoia de a ajunge la o silueta de invidiat in cel mai scurt timp posibil, multe femei recurg la metode drastice pentru a scapa de surplusul de greutate. Ei bine, de aici totul incepe sa alunece pe o panta gresita.

Desigur ca daca am putea da jos toate kilogramele care prisosesc intr-o zi, sa spunem, nu am ezita sa o facem. Insa problemea este nuantata, pentru ca greutatea noastra nu este o chestiune pur estetica, ci tine si de sanatate. Oamenii de stiinta spun ca un ritm de slabire sanatos este acela in care se pierde o jumatate de kilogram pe saptamana, nu mai mult. Desi poate suna dezolant, aceasta stare a lucrurilor va ajunge sa para normala oricui se gandeste mai mult la acest subiect. Sa ne imaginam ce se intampla cu pielea noastra cand slabim foarte mult intr-un timp foarte scurt sau cand ne ingrasam: asupra tesututlui epitelial este exercitata o presiune enorma prin aceste schimbari bruste, presiune care duce, spre exemplu, la aparitia vergeturilor, afectand, cu alte cuvinte, felul in care pielea arata.

Citeste si:  Dieta cu proteine? Pro sau Contra?

Acesta este doar unul din multele argumente care se pot gasi impotriva pierderilor bruste de greutate. Organismul uman functioneaza optim atunci cand se gaseste intr-o stare de echilibru, iar variatiile de greutate au in acest caz un rol perturbator. Iata de ce este preferabil ca lucrurile sa se intample intr-un ritm mai putin alert, sanatos mai curand decat rapid.

In aproape toate revistele, ca de altfel si pe internet si la televizor sunt prezentate diverse retete si secrete de slabit care promit pierderi in greutate spectaculoase, fara efort fizic si fara a urma vreo dieta alimentara stricta. Din experienta noastra si urmarind o oarecare logica a simtului comun, acestea sunt doar mituri. Pierderile masive in greutate implica o schimbare radicala a modului de viata si tin de elaborarea unor strategii durabile, care se intind pe perioade de timp mai mari de 2-3 saptamani.