Chromebook, noua alternativa la tableta

Mai lejer si mai ieftin decat un laptop clasic, mai complet si la fel de usor de luat in mana ca si o tableta, Chromebook reprezinta noua alternativa ideala pentru toti cei pasionati de tehnlogie.

In materie de echipament micro-informatic, multa vreme alegerea a fost limitata doar la laptopurile care merg cu Windows de la Microsoft sau MacBook-urile de la Apple operand cu MacOs. Sisteme de exploatare care au fiecare avantajele, calitatile si defectele lor. Dar si fanii lor. Dar mai au in acelasi timp si un punct in comun- sunt scumpe si sunt prevazute mai degraba pentru a  fi folosite de catre profesionisti. Deci utilizatorii cu nevoi de baza, ar trebui sa foloseasca fie o masina mai puternica, fie o tableta. Acestea din urma sunt foarte practice pentru a naviga pe Internet sau pentru a descarca cateva jocuri. Dar afiseaza foarte repede cateva limite de indata ce vrem sa editam un text, sa scriem un e-mail, sa ne uitam la un film sau sa salvam cateva poze. Acest lucru nu se intampla insa daca ne indreptam atentia inspre un iPad Pro, la un pret care ajunge pana la 1000 de euro.

Chromebook este un aparat extrem de simplu. Aici nu ai drivere, nu trebuie sa dai update, nu este antivirus, nici nu te complici cu gestionarea complicata a parametrilor.

Citeste si:  Despre Crosscall Trekker-X4 smartphone

Un alt avantaj deloc de neglijat – pretul. Sunt foarte interesante atunci cand vine vorba despre pret. Poti gasi modele chiar si sub 300 de euro. Pentru cei care trebuie sa ia notite, sa redacteze ceva si sa intre pe Internet pentru a se documenta este alegerea perfecta.

Un Chromebook este de asemenea, foarte rapid. Aceasta rapiditate este stabila in timp fata de Windows, care incetineste pe masura ce se “invecheste”. Nu apar nici buguri chiar dupa ce a fost folosit o perioada mai indelungata de timp.