5 lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci in afacerea ta

Viata unui proprietar de  afacere mica nu este una usoara. Incerci sa ramai in top, fara sa te innebunneasca luptele tale zilnice de a ramane pe piata. Sa mentii echilibrul intre viata personala si viata ca om de afaceri, poate fi un lucru istovitor.

Sa ramai autentic in afacerea ta, este cel mai important lucru, dar care sunt lucrurile pe care nu ar trebui sa le faci? Trebuie sa vorbim despre lucriri incepand cu limbajul urat, discriminare, pana la unfollow pe retele sociale.

Nu fii cineva care isi pierde foarte mult timp, bani si energie pe practici de afacere, pe care aproape toata lumea le uraste. Inceteaza sa faci asta doar pentru ca toata lumea asta face. Asa nu dai valoare clientilor.

Nu conteaza daca ai 500 sau 5.000 followeri, pana cand sunt captivati si iubesc marca ta. Vrei sa stii de ce pierzi followeri, cand nu ai facut nimic rau? Pentru ca ei nu au fost niciodata aici pentru tine, au fost pentru ei insisi. Tactica este sa dai follow cuiva, ii dai like-uri ca sa te observe si sa primesti followul inapoi, dupa aceea peste doua zile ii dai unfollow. Daca faci asta, inceteaza!

Nu posta prea mult, pune calitatea in fata si nu cantitatea. Nu exista nici o persoana care ar dori sa primeasca prea multe notificari, de la companii pe retele sociale.

Citeste si:  E-commerce: sfaturi pentru a elabora o strategie remarcabila

Primesti o cerere de prietenie, o accepti pentru ca aveti prieteni in comun sau doar ti se pare de treaba. Iar peste o saptamana primesti un mesaj de la aceasta persoana, se preface ca vrea doar sa te cunoasca mai bine, si dintr-o data Bumm, te bombardeaza cu produsele lui.

Folosirea limbajului corect este probabil una dintre cele mai mari provocari. Se poate intampla neintentionat cu oricine si mereu o sa fie cineva cine sa observe greseala. Dar cu cat stii mai bine, cu atat poti face mai bine.

La inceputul afacerii tale, probabil ai simtit ca trebuie sa zici da la toate, pentru toti, dar cu siguranta este timpul sa zici nu. Avand o viziune clara despre scopul tau te ajuta sa termni cu indoiala si te tine pe drum catre scopul tau.