Cum ne alegem banda de alergat?

Stiai ca banda de alergat se numara printre cele mai vandute aparate fitness din lume?Acest succes se explica datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera aceasta atat in privinta formei fizice cat si a starii de santate. In plus, este extrem de practica deoarece ne ofera posibilitatea de a face miscare oricand, indiferent de vremea de afara, in confortul propriei locuinte. Insa, datorita numarului mare de modele de banda de alergare existente pe piata alegerea benzii de alergat este una dificila.

Banda de alergare reprezinta unul din cele mai complete aparate de fitness pentru antrenamentul fizic. Lucreaza aproape toate grupurile de muschi si este utila pentru a ne pastra in forma, pentru a pierde in greutate si pentru a ne recupera in urma unei accidentari. Printre altele, banda de alergare protejeaza  articulatiile de socuri si ne ofera programe ludice si motivante pentru antrenamentul la domicliu. Numeroase sunt modelele echipate cu o tableta si ofera psoibilitatea de a urmari serialul preferat sau de a asculta muzica preferata in timpul antrenamentului.

Cele mai importante criterii in alegerea benzii de alergat sunt urmatoarele :

  • Dimensiunea suprafetei de rulare, cu cat este mai mare cu atat antrenamentul este mai confortabil.
  • Puterea motorului.
  • Viteza maxima atinsa in timpul rularii.
  • Sistemul de amortizare.

Consola si programele nu reprezinta o parte atat de importanta insa ne poate ajuta in a alege banda de alergare potrivita. Accesoriile si functiile suplimentare nu fac decat sa deosebeasca un model de altul, producatorii vin cu functii din ce in ce mai inovante pentru a profita de un antrenament eficient.

Citeste si:  Alimente de consumat in luna martie

Covorul trebuie sa reprezinte o suprafata confortabila – cea mai mare posibila – banda de alergat trebuie sa dispuna de un motor puternic, trebuie sa fie inclinabila pentru a lucra muschii intr-un mod mai eficient si sa fie stabila.

Salvează