De ce sa alegi machiajul bio

Produsele bio sunt inca la mare cautare, de cativa ani deja. Prezente fie in farfuria noastra, fie in baie, reintoarecerea la natural va fi mereu in tendinte. Insa de ce ar trebui sa preferam machiajul bio in detrimentul celui clasic ? Vei afla chiar acum.

Un aliat al mediului inconjurator. Machiajul bio prezinta interesul de a fi mai respectuos cu mediul inconjurator…si de a fi mai bland cu pielea noastra. Trebuie sa stii ca un machiaj bio – si in general toate produsele bio – nu contin ingrediente de sinteza provenite de la petrochimie. Aceste substante precum parabenii sau uleiurile minerale sunt extrem de daunatoare pentru piele si au un impact negativ asupra sanatatii. Produsele naturale au o actiune mai importanta asupra pielii, sunt mai blande si au garantia de a folosi produse biodegradabile. Produsele de machiaj bio au in compozitie uleiuri esentiale, grasimi vegetale precum uleiul de cocos sau uleiul de karite, extracte de plante, coloranti si conservanti naturali. Alegerea ideala pentru femeile preocupate de mediul inconjurator si atente la produsele pe care le folosesc pentru piele.

Perfect pentru orice tip de piele. Trebuie sa stii ca machiajul bio ii va face doar bine pielii tale, nu are absolut niciun efect negativ.  De exemplu, un fond de ten bio va hidrata tenul si va reduce uscaciunea pielii. Pentru acele care au ochii mai sensibili si mai fragili machiajul bio este ideal, este mai putin agresiv.  Exista mascara bio imbogatita cu ceara de aloe vera, planta a carei beneficii nu mai trebuie dovedite. Exista numeroase rujuri ce au in compozitia lor ulei de argan care hraneste conturul buzelor. Cosmeticele bio sunt naturale si supuse unor teste deosebit de exigente.

Citeste si:  Obtine casa perfecta pentru tine

In concluzie, in loc sa aiba trei rimeluri, 10 rujuri si doua fonduri de ten, adeptele machiajului bio prefera sa aiba cate un produs din fiecare, 100% natural.