conturi in euro

Cum sa te potejezi de telefoanele mobile. Cateva sfaturi utile

In timp ce nocivitatea telefoanelor mobile asupra sanatatii nu a fost dovedita din punct de vedere stiintific, noi elemente ne incita la prudenta.  De exemplu studiul Interphone, studiu efectuat in 13 tari.

Conducatorul acestui proiect este Lennart Hartel, un important om de stiinta norvegian care estimeaza ca o expunere de mai mult de 27 de minute pe zi la radiatiile emise de telefoanele mobile, pe o durata de 10 ani sporeste in mod considerabil riscul de a dezvolta un gliom, adica o tumoare cerebrala maligna.

Sunt milioane de utilizatori de telefoane mobile in tara noastra iar numarul lor este in continua crestere. Statisticile spun ca oamenii isi petrec in medie 12 ore pe luna cu telefonul mobil in apropiere.

Telefoanele mobile ii expun pe oameni la o radiatie electromagnetica cunoscuta sub numele de energie de radiofrecventa. Specialistii sustin faptul ca aceasta radiatie sporeste riscul de a suferi leziuni la nivelul celulelor creierului fapt ce poate duce la dezvoltarea unor tumori cerebrale. In 1995 s-au facut o serie de cercetari pe sobolani pe aceasta tema.

Telefoane mobile – sfaturi practice

Asteptand ca oamenii de stiinta sa vina cu lamuriri concrete in ceea ce priveste riscurile folosirii telefoanelor mobile, iata cateva sfaturi practice pentru a limita aceste riscuri:

  • Foloseste o casca Bluetooth ;
  • Daca exista mai multe retele (vizibile pe ecranul telefonului), nu efectua niciun apel. Apelul respectiv va necesita mai multe putere radianta, prin urmare vei fi supus la mai multe radiatii.
  • Nu il tine in apropiere de cap in faza de apel, moment in care radiatiile sunt mai puternice, asteapta ca interlocutorul tau sa raspunda ;
  • Nu folosi, pe cat posibil, telefonul mobil in miscare, nici in masina sau intr-un mijloc de transport in comun. Mai putine retele, mai multe radiatii.
  • Nu iti pune telefonul mobil in buzunar, nici in pantaloni, in buzunarul camasii sau in vesta.
  • Schimba urechea in mod frecvent si redu durata apelurilor.
  • Nu dormi cu telefonul mobil in apropiere de cap, nu il folosi imediat dupa trezire.
  • Nu tine telefonul mobil in geanta deoarece densitatea osoasa din zona pelvina risca sa fie scazuta. Aceasta zona este cea mai expusa la nivelul gentii.
  • Nu vorbi la telefon in cazul in care ai semnalul prea slab. Asta deoarece telefonul este nevoit sa “munceasca” mai mult pentru ca tu sa ai semnal bun. Cu alte cuvinte, radiatiile sunt mai mari.
Citeste si:  Farfuria mea anti-virusi

Salvează

Salvează

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.