Cum sa economisesti apeland la inchirieri auto

inchirieri autoFiecare calatorie, fie ea in interes de afaceri sau pentru relaxare, ar trebui, in mod ideal sa aiba un buget prestabilit care usureaza procesul de planificare. Modul cel mai simplu de a economisi intr-o calatorie este planuirea din timp pana la cele mai mici detail practice, inclusive apelarea la un serviciu de inchirieri auto care poate fi extreme de util, daca se urmareste obtinerea celei mai bune oferte de la companiile de acest tip.

1. Gasirea firmelor de inchiriere de masini din zona. Firmele rent a car au de obicei site-uri proprii de prezentare, sau sunt prezente intr-un fel sau altul pe internet prin retelele sociale. Atunci cand se planifica vacanta sau calatoria de afaceri se pot dedica cateva minute intocmirii unei liste cu firmele de inchirieri masini din zona in care urmeaza sa se calatoreasca. Cele mai multe site-uri de prezentare ofera informatii complete in legatura cu serviciile prestate si tarifele practicate. Este o idee buna ca la fiecare companie intalnita sa se caute si review-uri pe site-uri de calatorie sau pe forumuri, pentru a excluse din prima companiile cu review-uri nu tocmai pozitive.

2. Discutarea posibilitatii de obtinere a unui discount. Modalitatile de obtinere a unui discount la o firma de rent a car difera de la o firma la alta si de la o locatie la alta, in functie de modul in care se organizeaza calatoria. Unele hoteluri si unele firme de transport aerian ofera discounturi la servicii precum cele de inchirieri masini iar unele companii de inchirieri masini ofera discounturi directe clientilor fideli.

Citeste si:  3 sfaturi rele pentru solicitantii de locuri de munca (si ce ar trebui sa faca in schimb)

3. Rezervarea din timp. Ca si preturile la hoteluri, preturile pentru inchirierea de masini pot fluctua in functie de sezon si de cerere. Se recomanda totusi ca inainte de a rezerva masina pentru inchiriere sa se verifice daca exista discounturi prin lantul hotelier sau agentia de turism. Rezervarea masinii garanteaza ca nu se va plati o rata mai mare decat cea verificata pe site, pretul platit de client ramanand cel pentru care s-a facut rezervarea, indiferent daca intre timp tarifele se modifica. De asemenea, daca masina rezervata nu mai este disponibila dintr-un motiv sau altul, compania va face de obicei un upgrade obisnuit la o masina mai scumpa pentru a compensa neplacerea.

4. Masinile sunt mai ieftine atunci cand se inchiriaza pe termen mai lung. Ideea de a inchiria masina doar pentru o zi sau doua cu scopul de a economisii nu este intotdeauna la fel de buna in practica precum in teorie. Numeroase companii de inchirieri auto reduc pretul in functie de perioada pe care masina este inchiriata, ajungand astfel sa se faca economii substantiale. A inchiria o masina pe toata durata vacantei poate fi chiar mai profitabil decat apelarea la transportul public si cu siguranta mai avantajos decat deplasarea cu taxiul.

5. Impartirea cheltuielilor. Daca se pleaca in calatorie cu prieteni sau parteneri de afaceri este intotdeauna posibila o intelegere in care se inchiriaza masina pentru uzul ambelor persoane astfel incat tariful se reduce la jumatate. De asemenea pentru cei care calatoresc in familie serviciile rent a car devin clar mai profitabile decat pretul cumulat pentru folosirea transportului public.

Citeste si:  Cum sa facem economie la carburant?

Salvează