Aspiratorul robot

Dupa o zi lunga de munca, o multitudine de sarcini menajere te asteapta odata ajunsa acasa. Datul cu matura sau cu aspiratorul se numara printre sarcinile obsinuite. Aspiratorul robot este autonom, curata solul in locul tau si numeroase sunt modelele programabile care pot face acest lucru in absenta ta.

Rotund, patrat, semicerc, design Star Wars, aspiratoarele robot sunt din ce in ce mai seducatoare. Capabile sa curete orice tip de sol (gresie, parchet, covor), o intretinere regulata este recomandata. Rezervorul de praf vine cu o capacitate cuprinsa intre 0,2-0,6 litri si poate ajunge pana la 1l pentru versiunile speciale “animale domestice”. Ideal ar fi ca rezervorul sa fie golit dupa fiecare utilizare. Periile si filtrele vor fi curatate cu apa calduta si lasate la uscat din cand in cand.

Din ce in ce mai moderne si mai conectate, aspiratoarele robot pot fi programate la ore precise ale zilei, adesea in absenta proprietarului. Marca iRobot, care este o referinta in domeniu, propune spre exemplu posibilitatea de programare a aspiratorului robot de la distanta. Seria 900 care este cea mai perfectionata si, drept urmare, cea mai scumpa, are o camera integrata care ii permite robotului aspirator sa curete toate incaperile din locuinta si proprietarului sa il vizualizeze pe un smartphone.

Citeste si:  Honor View 20, telefon cu 48MP

O noutate care urmeaza sa se implementeze cat de curand in ceea ce priveste aspiratoarele robot este dotarea acestora cu comenzi vocale. O functie care permite colaborarea aspiratorului robot cu Google Assistant si Amazon Alexa si care ar trebui sa fie disponibila in curand.

In ultima perioada din ce in ce mai multe persoane au fost interesate de achizitionarea unor aspiratoare robot vacuum cu filtru hepa datorita eficientei si flexibilitatii oferite. Interesul sporit pentru acest tip de aspiratoare se datoreaza si faptului ca preturile au devenit mult mai accesibile decat in urma cu cativa ani, cand au fost lansate.