Tu ai grija de coloana vertebrala?

831071l-640x0-w-fb58acd0Pe parcursul ultimilor ani, tot mai multi indivizi au inceput sa acuze dureri in zona lombara si sa fie diagnosticati cu diverse afectiuni. De ce? Pentru ca inca de la ce mai fragede varste suntem invatati sa stam pe scaun iar de cele mai multe ori abordam o pozitie incorecta. Avand in vedere ca spatele este cel responsabil pentru aproape fiecare miscare efectuata, fiecare dintre noi trebuie sa invete sa fie mai atent la anumite aspecte in ceea ce priveste propria sanatate. In randurile ce urmeaza, oferim o serie de sfaturi si metode prin care sa evitati aparitia unor probleme grave pe viitor.

Exact cum am mentionat si mai sus, pozitia pe scaun este deosebit de importanta in ceea ce priveste sanatatea dvs. Incercati mentineti spatele drept, si un unghi de 90 de grade intre picioare si trunchi. De asemenea, in cazul in care lucrati la calculator, capul trebuie sa se afle la inaltimea ecranului.
Somnul, de asemenea, joaca un rol extrem de important in sanatatea dvs. si a coloanei vertebrale in general. Un somn bun, odihnitor, este cel efectuat intr-o pozitie cat se poate de comfortabila, insa pe o singura parte. Salteaua ferma, perna densa si plata, sunt alti factori ce contribuie la odihna eficienta si sanatoasa.

Citeste si:  Cum sa combati osteoporoza?

Indiferent ca dam cu aspiratorul, stergem praful sau conducem propriul autovehicul, spatele trebuie menajat si mentinut intr-o pozitie cat mai dreapta cu putiinta. Unul dintre picioare poate fi mentinut putin mai in fata decat celalalt, astfel incat membrele inferioare sa sustina majoritatea efortului depus si sa solicite spatele cat mai putin cu putinta.

Un spate drept, sanatos, este automat ajutat de catre un abdomen puternic, tonifiat. O buna idee ar fi sa incepi chiar acum sa faci o serie de exercitii simple care sa-ti ajute spatele sa lucreze mai usor.