Corpuri de iluminat pentru fiecare cameră – cum le alegi pe cele potrivite

A28. Homelux@onlines.ro@corpuri de iluminat Homelux 1A28. Homelux@onlines.ro@corpuri de iluminat Homelux 1Fie că îți dai seama sau nu, corpurile de iluminat contribuie enorm la designul casei tale. Alese cu grijă, ele pot transforma o cameră banală, într-un spațiu elegant, confortabil și primitor. Sigur, nu e ușor să le alegi pe cele potrivite. Trebuie să ții cont atât de stilul de amenajare, cât și de paleta cromatică reprezentativă pentru fiecare încăpere. Apoi, va trebui să alegi între varietatea de modele disponibile pe piață. Poate în living preferi un candelabru, iar în bucătărie un pendul și camera copilului poți amplasa o aplică jucăușă.

Probabil că acum te-am pus pe gânduri, dar te asigurăm că ai ajuns în locul potrivit. Dacă și tu ești în plin proces de reamenajare, ai putea începe prin a-ți alege câteva corpuri de iluminat Homelux, pe care să le asociezi cu celelalte obiecte de mobilier. Iată și câteva idei de care să ții cont:

Corpuri de iluminat pentru bucătărie

Atunci când vine vorba de bucătărie, este evident că trebuie să iluminezi blatul de lucru și zona de luat masa. Suplimentar, ai putea aduce un plus de lumină în corpurile de mobilier cu ajutorul spoturilor. În plus, va trebui să ții cont că toate sursele de iluminat trebuie să fie rezistente la umiditate și temperaturi ridicate. În materie de design, poți opta pentru pendule negre, albe sau gri, combinate cu nuanțe naturale de lemn, din aceeași paletă cromatică cu blatul și scaunele din încăpere.

Citeste si:  Rusalii - calendar ortodox

Corpuri de iluminat pentru living

Livingul este spațiul în care petreci cea mai mare parte a timpului. Fie că te relaxezi singur, urmărind serialul preferat, fie că ai parte de cele mai frumoase conversații cu toți membrii familiei sau musafirii sunt nelipsiți din casa ta, această încăpere trebuie să te încânte din punct de vedere vizual. Din acest motiv, va trebui să optezi pentru o lumină ambientală, o lumină caldă care să provină din mai multe surse. Poți opta pentru o lustră, în completarea căreia să aduci un lampadar, o veioză sau o lampă. De asemenea, poți opta pentru corpuri de iluminat voluminoase, în forme geometrice, în nuanțe neutre.

Corpuri de iluminat pentru dormitor

Dormitorul trebuie să fie un spațiu intim, în care să-ți găsești liniștea și să-ți încarci bateriile după o zi agitată la birou. Din acest motiv, este indicat să optezi pentru lămpi de plafon sau pendule suspendate ca sursă de lumină generală. Apoi, poți alege lămpile de perete sau veiozele pentru o lumină ambientală, potrivită pentru serile în care vrei să citești câteva pagini din cartea preferată.

A28. Homelux@onlines.ro@corpuri de iluminat Homelux 2

Corpuri de iluminat pentru camera copilului

Atunci când vine vorba de camera copilului, poți opta pentru lămpi de plafon sau de perete în nuanțe vesele și forme jucăușe. De asemenea, poți alege și lămpi pentru zona de studiu, care să le amintească de personajele preferate din desenele animate. Asigură-te că becurile emană lumină caldă și că cei mici beneficiază de cât mai multă lumină naturală.

Citeste si:  Profita de razele soarelui dimineata

Corpuri de iluminat pentru baie

Chiar dacă în baie nu petreci atât de mult timp, e important să alegi corpurile de iluminat potrivite. Aici ai nevoie doar de o sursă de iluminat general și va trebui să ții cont de un singur aspect: dimensiunea totală a băii. În cazul spațiilor mici, sunt recomandate corpurile amplasate deasupra ori în stânga sau în dreapta oglinzii. În schimb, dacă ai o baie mai mare, îți poți îndrepta atenția și către alte variante de iluminat, precum corpurile voluminoase.

A28. Homelux@onlines.ro@corpuri de iluminat Homelux 3

Așadar, corpurile de iluminat nu doar că îți asigură confortul de care ai nevoie, mai ales pe timp de noapte, ci au un puternic impact vizual, așa că alege inspirat.