Ce este Abdominoplastia? Recuperare dupa abdominoplastie

 Ce este Abdominoplastia? Recuperare dupa abdominoplastieAbdominoplastia este operatia estetica prin care se indeparteaza tesutul de grasime de la nivelul abdomenului. In general persoanele care au slabit foarte mult in urma unei diete, a unei sarcini sau a unei operatii de micsorare a stomacului raman cu un semnificativ surplus de piele.In urma operatiei de abdominoplastie pacientii au un abdomen conturat, muschii slabiti in timp se intaresc si cu ajutorul unei lipoaspiratii se imbunatateste conturul corpului.

 

Recuperarea dupa operatia de abdominoplastie

Dupa operatie pacientii vor avea o zi de spitalizare pentru recuperare si de 2-4 saptamani de pauza inainte de a reveni la locul de munca. Intre 3-6 saptamani pacientii vor putea reveni incet la activitatile solicitante insa asta variaza de la persoana la persoana. Medicul recomanda ca persoanele operate sa foloseasca un corset abdominal in aceasta perioada de recuperare.

Riscuri si efecte secundare ale operatiei de abdominoplastie

Aceasta interventie chirurgicala prezinta riscuri precum sangerari, acumulari de lichid,infectii, deschiderea operatiei si schimbarea formei buricului. Este indicat ca pacientul sa reia mersul pe jos cat mai rapid pentru a nu se forma cheaguri de sange la nivelul picioarelor, desi acest lucru se intampla destul de rar.

 

Citeste si:  Ce este Coxartroza?