Diferențe între narghileaua tradițională și narghileaua modernă

Diferențe între narghileaua tradițională și narghileaua modernăȘtii bine că narghileaua se găsește în multe forme și dimensiuni, însă în clasificarea lor putem rămîne la două tipuri mari, și anume narghileaua tradițională și narghileaua modernă. Majoritatea oamenilor care fumează narghilea sunt curioși ce tip de narghilea este mai bun, dar și care sunt avantajele și dezavantajele lor.

Narghilea tradițională

Modelele de narghilea tradiționale sunt cea mai veche formă de dispozitiv pentru fumat, iar diferența dintre modele se datorează atât zonelor din care acestea provin cât și materialelor din care sunt produse. Ele pot fi clasificate în funcție de țara sau regiunea din care provine designul.

Narghilea egipteană

Sunt cel mai obișnuit tip de narghilea tradițională, probabil că le-ai întâlnit de multe ori fie într-un  lounge de narghilea, la magazinele cu narghilea sau acasă la un prieten. Narghilele egiptene vin cu o vază din sticlă sau ceramică pictată manual și furtunuri metalice spiralate cu exterior din piele. Piesele metalice, cum ar fi tija, sunt de obicei prelucrate din alamă sau cupru și pot avea tendința de a rugini și crăpa.

Citeste si:  Afla toate informatiile despre un responsabil protectia datelor

Narghilea siriană

Narghilelele siriene adecvate sunt extrem de rare în zilele noastre și pot fi ușor confundate cu pipele egiptene de narghilea. Deși necesită curățare mai frecventă, avantajul este că produc arome mai intense din fum. Este mai probabil ca țevile siriene să prezinte o vază din alamă turnată (spre deosebire de sticlă sau ceramică), cu gravuri decorative realizate în exterior.

Narghilea turcească

Narghilelele turcești sunt varietatea „fără bibelouri” de narghilea tradițională, cu componente mai puțin individuale și cu o lipsă de decorațiuni și gravuri în comparație cu alte modele clasice de narghilea.

Narghilea modernă

Obținerea modelelor moderne de narghilea se bazează foarte mult pe tehnici și materiale care au o serie de caracteristici pentru a obține produse superioare calitativ. Le poți lua de pe acest site.  Poate că nu arată la fel de autentic în comparație cu cele tradiționale, însă studiind avantajele și dezavantajele vei observa că îndeplinesc condițiile pentru a mulțumi și cel mai pretențios fumător de narghilea. Există seturi de narghilele moderne compacte, de masă, până la seturi de narghilea moderne mari, independente, pentru o sesiune de fumat mai plăcută. Narghileaua modernă se aseamănă foarte mult cu narghileaua egipteană, cel puțin în privința experienței fumatului. Acestea însă sunt mai eficiente prin prisma faptului că au o rețea mai rece și mai netedă. Acestea au furtunuri din silicon și componente din oțel inoxidabil de calitate, plus etanșări și îmbinări mai bune.

Citeste si:  5 beneficii incredibile ale muzicii

Avantaje și dezavantaje ale celor două tipuri de narghilea

Avantajele unei narghilele tradiționale sunt acelea că aceasta arată bine, modelele sunt unice și sunt în general mai ieftine decât cele moderne. Dezavantajele sunt la etanșarea care poate fi uneori defectuoasă și se curăță mai greu decât cele moderne.

În cazul narghilelelor moderne avantajele sunt date de faptul că sunt ușor de curățat și sunt durabile. Ca și dezavantaje, puteam reaminti faptul că nu au aspectul clasic pe care îl aștepți de la o narghilea și sunt mai scumpe.