De ce sa nu tii un animal de companie

Inainte ca cineva sa decida serios sa devina stapanul unui animal este bine sa analizeze motivele pentru care un animal de companie nu ar fi ideal pentru el. Chiar daca animalele au ochi frumosi si adorabili, la care ne este aproape imposibili sa rezistam adevarul este ca animalele de companie nu sunt ideale pentru toata lumea. Adaposturile pentru animale sunt pline de animale nevinovate, abandonate, pe care oamenii le-au cumparat fara sa se gandeasca la consecintele care vin odata cu un animal. In timp ce, sa devii stapanul unui animal poate fi un lucru pozitiv pentru unii si le poate schimba viata, la fel pentru altii poate fi un veritabil dezastru. Citeste mai departe sa descoperi motivele, de ce sa nu tii animal de companie.

Toti cei care cred ca detinerea unui animal de companie inseamna doar joaca cu o creatura mica si draguta, se inseala. Animalele de companie depind in totalitate de stapanii lor si au nevoie de intretinere ridicata. Chiar nu conteaza daca ai un peste sau un caine, orice animal necesita timp din partea stapanului.

Pretul de cumparare al unui animal este doar inceputul. Indiferent ce animal de companie detii, pe fiecare trebuie sa cheltui o anumita suma. Incepand cu consultatiile din cabinetul medicului veterinar, pana la mancare si habitat, un animal vine cu multe obligatii si sacrificii financiare.
Daca preferi un mediu inconjurator linistit, un animal de companie poate ca nu este o alegere buna pentru tine. Animalele sunt destul de zgomotoase. Daca acest lucru nu a fost luat in considerare inainte sa cumparati animalul, probabil o sa aveti probleme.

Citeste si:  Care sunt sampoanele si gelurile de dus pe care trebuie sa le eviti?

Pentru cei care iubesc libertatea, un animal de companie cu siguranta nu este o alegere buna. Animalele au nevoie de multa ingrijire si atentie. Un animal de companie vine cu multe responsabilitati, daca iubiti sa calatoriti, sau sa iesiti la o bere dupa o zi lunga la lucru, poate ca nu ar trebui sa va cumparati un animal.