Peste 1 milion de euro a facut o grupare de romani din anunturi false cu utilaje

Peste 1 milion de euro a facut o grupare de romani din anunturi false cu utilajeAproximativ 140 de persoane din mai multe state europene au fost inselate de cativa romani care au postat anunturi privind vanzarea de utilaje agricole si de constructii care in realitate nu existau.  Descopera mai multe stiri din justitie pe acest link https://ghimpele.ro/justitie/  .

        Politia a inceput sa faca cercetari

Politistii Serviciului de Combatere a Criminatlitatii Organizate Gorj au facut perchezitii domiciliare in cursul zilei de vineri, 16 noiembrie pentru a putea destructura un grup infractionist organizat care opera inca din anul 2013.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane. Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate”, a anuntat Politia Romana.

Prin aceasta metoda grupul infractionist a indus in eroare aproximativ 140 de cetateni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia si Romania. Prejudiciul care a fost cauzat de activitatea infractionala a fost de peste un million de euro.

Citeste si:  Ideile marketing ale saptamanii

Oamenii legi au confiscat in urma perchezitiilor care au fost efectuate in casele personalelor care faceau parte din acel grup infractionist: 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptopuri si multe carduri de memorie, cartel SIM, CD/DVD-uri si bineinteles cateva inscrisuri.

Mai mult de atat un numar de 14 persoane au fost duse la sediile DIICOT si Serviciului de Combatare a Criminalitatii Organizate Gorj pentru a se putea continua cercetarile.

Aceasta actiune a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea dar si bineinteles a Serviciului de Combatare a Criminalitatii Organizate Olt.

La toate aceste activitati au participat si jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Gorj dar si cei din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova care mai sunt cunoscuti si sub denumirea de “ Fratii Buzesti”.