Windows Sandbox – cum se poate utilliza

Windows Sandbox este o aplicatie care permite crearea unui mediu securizat si izolat de restul sistemului pentru a putea executa aici programe si fisiere in deplina siguranta. Windows Sandbox este inclus in Windows 10 Professionnel si Windows 10 Enterprise.

Cu Windows Sandbox vei putea testa un program potential periculos sau sa verifici daca un program este fiabil sau nu, fara sa pui in pericol insa instalarea principala a sistemului Windows.

Acest concept de sandbox sau de cutie de nisip nu este unu nou, dar trebuia sa treaca prin terte programe precum Sandboxie sau masini virtuale cu VMWare sau VirtualBox pentru a executa programe intr-un mediu protejat.

Atunci cand lansezi Windows Sandxox, aplicatia lanseaza un nou windows independent. Orice porgma instalat aiic, ramane doar aici si nu poate afecta gazda sa. Iar dupa ce acest program este inchis, toate programele si toate fisierele vor fi suprimate definitiv.

Iata cateva caracteristici ale acestui program.

Este inclus in Windows 10. Toate lucrurile care sunt necesare bunei functionari ale acestui program sunt deja livrate cu sistemul de operare Windows 10. Sau cu varianta Enterprise.

Este un program foarte „curat”. De fiecare data cand executi Windows Sandbox noua versiune de Windows 10 este la fel de curata ca si  o noua instalare de Windows.

Citeste si:  Top 3 coduri de trisat la shootere cel mai frecvent utilizate

Se pote inlatura foarte repede. De asemenea, nimic nu ramane pe calculator, totul este suprimat dupa inchiderea aplicatiei.

Activarea sa se face foarte usor. Mai intai va trebui sa activezi virtualizarea AMD sau Intel din BIO si mai apoi sa activezi si  instalezi programul.

Vei putea lucra apoi intr-un mediu foarte sigur. Deci atunci cand lansezi un malware, acesta nu va avea acces asupra fisierelor tale. Iti va permite deci sa iti securizezi Windowsul in ceea ce priveste virusul. Dupa ce ai testat totul, poti inchide si sa revii din nou la normal.