Renault este afectat puternic de pandemia de covid-19

Renault este afectat puternic de pandemia de covid-19Renault anunta o reducere a costurilor fixe cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani, toate astea se datoreaza pandemiei de covid-19.

  Compania anunta suspendarea proiectelor in Romania

In tara noastra Renault a anuntat suspendarea proiectelor desfasurate. Acelasi lucru s-a intamplat si in Maroc si in Franta.

„Acest proiect de plan va consolida capacitatea de adaptare a Grupului, prin concentrarea pe generarea de flux de numerar, păstrând în același timp clientul în centrul priorităților sale. Se bazează pe o abordare mai eficientă a activităților operaționale și pe gestionarea riguroasă a resurselor. Dincolo de acest aspect, proiectul de plan urmărește să pună bazele dezvoltării pe termen lung a Groupe Renault. În Franța, Grupul va fi organizat în jurul unor zone comerciale strategice, de viitor: vehicule electrice, LCV, economie circulară și inovație cu valoare adăugată ridicată. Aceste centre regionale majore de excelență, situate în Franța, urmează să se afle în centrul revenirii Grupului. La Flins și Guyancourt, Grupul își va reorganiza activitățile”,  a anuntat Renault.

Industria auto trece printr-o criza majora si Grupul a fost nevoit sa ia aceasta decizie. Aproape 15.000 de posture vor fi reduse.

„Acest proiect de ajustare a forței de muncă urmează să se bazeze pe măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare. Acesta se va întinde pe parcursul a trei ani și va viza aproape 4.600 de posturi în Franța, la care se adaugă reducerea cu peste 10.000 de alte posturi în restul lumii, unde Grupul este prezent”,  se mai mentioneaza in comunicatul transmis de Renault.

Citeste si:  Pantofii in povestea cadrelor festive

Se urmareste imbunatatirea eficientei si reducerea costurilor de inginerie. Se doreste optimizarea productiei cu economii de pana la 650 de milioane de euro.  Acceseaza https://www.redupedia.ro/reduceri/auto pentru a vedea cat de mult au scazut in aceasta perioada costurile autoturismelor. Se pare ca pandemia covid-19 a afectat aceasta industrie mai mult decat ne-am fi asteptat.