Un sistem termosolar poate face minuni din toate punctele de vedere!

termosolarEnergia solara este o sursa majora in ceea ce priveste tipurile de energie regenerabila, cu potentialul de a face fata multor provocari cu care se confrunta lumea. Exista multe motive pentru a-si promova cota pe piata energiei. Aceasta sursa de energie creste in popularitate, deoarece este versatila, cu multe beneficii pentru oameni si mediu.

Cu totii am auzit de energia solara pana acum. Oricare ar fi parerile dvs. despre aceasta, este o simpla afirmatie de fapt ca este probabil una dintre cele mai bune metode pe care le avem pentru reducerea emisiilor de carbon. Importanta energiei solare este mai intai ca este curata, este regenerabila si, cu cele mai noi tehnologii disponibile, ar putea avea capacitatea de a furniza o proportie mult mai semnificativa din necesarul nostru de energie.

In prezent, productia de energie solara reprezinta aproximativ 1% din productia globala de energie electrica. Acest lucru ar putea parea mic, dar tehnologia arata deja potentialul unei preluari mult mai mari, atat din punct de vedere comercial, cat si privat.

Energia curata este vitala pentru mediu inconjurator, deoarece acesta este serios afectat de nivelul poluarii. Cantitatea de dioxid de carbon din atmosfera este in crestere si daca suntem seriosi in ceea ce priveste evitarea celor mai grave schimbari climatice, este incredibil de important sa reducem rapid emisiile de carbon iar panourile solare sunt ideale pentru acest lucru.

Energia solara este o alternativa sigura care poate inlocui combustibilii fosili actuali, cum ar fi carbunele si gazul, pentru generarea de energie electrica care produce poluarea aerului, a apei si a solului. De asemenea, energia nucleara polueaza apa si pamantul si a provocat de-a lungul timpului, multe catastrofe de mediu. Utilizarea energiei solare va elimina aceste consecinte nesigure si murdare rezultate in utilizarea combustibililor fosili conventionali.

Citeste si:  De ce ar trebui sa folosesti uleiul de rapita peste tot in retetele tale ?

Padurile curate sunt distruse pentru exploatarea materiilor prime precum combustibilii fosili sau nucleari. Atunci cand padurile sunt taiate pentru exploatarea materiilor prime pentru energie conventionala, calitatea aerului se distruge din ce in ce mai mkult. In plus, un numar foarte mare de animle traieste in paduri, iar prin distrugerea padurilor, nu numai ca ne afecteaza sanatatea, ci  sunt distruse si casele acestor fiinte. Trecerea la energia solara este importanta pentru a mentine intacte aceste habitate pentru animalele care locuiesc acolo, precum si pentru a pastra aerul cat curat.

Desi panourile solare au amprenta de carbon, aceasta este aproape insesizabila decat in cazul altor metode de producere a energiei. Panourile solare folosesc celule fotovoltaice pentru a capta energia din soare. Dupa cum probabil ati ghici – aceasta este o sursa de energie regenerabila si nu produce alte emisii de carbon.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre energia solara se refera la faptul ca este perfecta atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru omul de rand care doreste montarea unui sistem termosolar la el acasa. Merita investitia pentru ca un proprietar privat sa puna panouri solare pe acoperis in acelasi mod in care merita companiile mari de energie sa creasca productia de energie solara la scara comerciala. Desi pentru inceput investitia poate parea mare, pe termen lung, rentabilitatea este uriasa iar economiile facute la facturile de intretinere se vor simti extrem de mult. Energia electrica produse la sistemele pe baza de panouri solare, este complet gratuita.

Citeste si:  Este telefonul smartphone un pericol pentru cuplu?

Cand cititi de obicei un articol despre energia solara, acesta va fi insotit de o imagine a panourilor solare intr-o anumita forma sau mod. Ar putea fi acoperisul unei case rezidentiale care contine cateva panouri, o scoala sau o cladire guvernamentala acoperita in sute sau un camp sau un desert gol, plin de mii de lucruri.

Panourile si sistemele solare reprezinta de departe una dintre cele mai bune solutii in materie de energie alternativa, energie care ne este pusa la dispozitie non stop, atat pe timpul sezonului cald cat si pe timpul sezonului rece. Fara indoiala, cel mai mare avantaj al panourilor si sistemelor solare, consta in faptul ca nu contamineaza mediul inconjurator. In plus, fiind o sursa de energie regenerabila si inepuizabila, cu atat mai mult trebuie sa ne folosim de aceasta pentru producerea energiei electrice.

In mod cert, trebuie sa avem grija de planeta pe care traim deoarece aceasta ne va fi casa mult timp de acum inainte. Chiar daca s-au descoperit in univers alte planete despre care se considera ca ar putea sustine viata, pana in momentul unei eventuale colonizari, vor trece foarte multe generatii. Resursele pamantului sunt limitate iar nivelul de poluare din ziua de astazi este unul alarmant. Insa, in prezent evoluta tehnologica ne permite sa instalam chiar si pe propriile case panouri si sisteme solare, iar acest lucru ar trebuie sa devina o prioritate din ce in ce mai mare, in special pentru autoritatile statului.

Citeste si:  Se mai dau sau nu voucherele de vacanta?

Acestea fiind spuse, fara indoiala panourile si sistemele solare reprezinta cea mai buna optiune pentru un viitor mai sigur si mai sanatos, iar daca va numarati printe aceia care doresc sa contribuie prin instalarea unor sisteme pentru locuinta personala, sfatul nostru este sa apelati la echipa Voltech.ro

Aici, la numai un simplu click distanta puteti gasi cele mai bune si eficiente panouri si sisteme solare, astfel incat sa va puteti asigura tot necesarul de energie electrica, fara a intampina probleme cu intreruperile pe timp de noapte ori in zilele noroase. Ajutati generatiile viitoare sa duca un trai mai bun si sa se bucure de un aer curat, prin diminuarea polarii din prezent, poluare ale carei efecte se simt destul de serios si in ziua de azi.