Cum alegem oala sub presiune

Extrem de apreciata datorita laturii sale practice, oala sub presiune este un aparat electrocasnic care a intrat in bucatariile unui numar mare de persoane in ultimii ani. Functionand pe principiul gatitului sub presiune, ofera o economie de timp remarcabila in ceea ce priveste prepararea meselor, de la cele mai simple la cele mai complexe. Iata cum putem alege oala sub presiune.

Capacitatea. Capacitatea reprezinta primul criteriu de luat in considerare in alegerea unei oale sub presiune. Volumul cuvei variaza intre 4 si 10 litri. Aceasta capacitate variaza in functie de model si de marca.
– O capacitate de 4,5 litri este ideala pentru prepararea unei mese pentru 2-4 persoane;
– O capacitate de 6 litri este ideala pentru 4-6 persoane;
– O capacitate de 8 litri este ideala pentru 5-8 persoane;
– O capacitate de 10 litri este ideala pentru 7-10 persoane;

Materialul. Materialul de fabricare joaca in egala masura un rol important in alegerea unei oale sub presiune. Clasic, modelul din aluminiu este in special apreciat datorita lejeritatii sale. Pretul sau este in egala masura accesibil. Trebue sa stii ca acest tip de oala nu poate fi folosita decat sub gaz.

Performanta este adesea limitata. Modelele din otel inoxidabil sunt reputate pentru faptul ca sunt robuste si rezistente. Spre deosebire de modelele din alumniu, sunt compatibile cu absolut orice tip de foc, inclusiv cu plita pe inductie. Pretul este mai ridicat dar calitatea primeaza.

Citeste si:  Alegerea corecta a masinii de spalat

Greutatea. Greutatea influenteaza puternic alegerea unei oale sub presiune. In ziua de azi poti gasi cu usurinta oale usoare, al caror greutate de situeaza in jurul a 3 kilograme. Ideal ar fi sa alegi o oala cat mai usoara cu putinta dar care prezinta performante si caracteristici care corespund nevoilor tale.

Pretul. Un ultim criteriu dar unul la fel de important, pretul este un factor care nu trebuie neglijat in timpul achizitionarii unei oale sub presiune. Pretul variaza in functie de mai multi parametri precum marca, modelul, capacitatea dar si performantele si optiunile suplimentare.