Care este diferenta dintre o durere de cap si o migrena?

Avem tendinta sa confundam durerea de cap si migrena. Cu toate acestea, aceste doua afectiuni nu poseda nici aceleasi origini, nici nu au acelasi tratament. Iata cum le putem distinge.

Durere de cap sau migrena?
Manifestarile
Durerea de cap ne lasa impresia ca ceva ne apasa in moalele capului. Durerea este difuza si nu este localizata intr-un loc precis

Migrena, care nu afecteaza decat jumatate de craniu, se manifesta sub forma unei crize si poate dura intre 4 ore si…3 zile. Este insotita in general de varsaturi si greata si de o sensibilitate crescuta la lumina si la zgomot.

Factorii declansatori
Durerea de cap poate fi provocata de zgomot, oboseala, foame, de o mahmureala care ne perturba ritmul biologic, de faptul ca mancam o inghetata (frigul stimuleaza extremitatile nervoase ale limbii).

Migrena se poate declansa in urma unui exces alimentar (prea multa ciocolata, branza sau vin alb) sau sa se datoreze unor factori hormonali (in timpul menstruatiei spre exemplu). Unele crize sunt legate de mediul inconjurator: prea mult stres, angoase, oboseala si schimbare de climat.

Tratamente
Durerea de cap se poate trata cu ajutorul unui medicament clasic impotriva durerii (aspirina, paracetamol sau ibuprofen).

Migrena este mai greu de tratat. De cativa ani, triptanii pot face minuni, actionand rapid si specific asupra arterelor afectate in timpul crizei.

Citeste si:  Cateva trucuri incredibile pentru a spune Adio stresului

Remedii naturiste
Pentru a calma o durere de gat si o migrena, poti aplica pe tample putina gheata. Frigul va estompa dilatarea vaselor, observata in cefalee. O cafea mica va avea acelasi efect ca si cuburile de gheata. Incearca in egala masura sa masezi incet vena temporala, si, situata, dupa cum ii indica si numele, la nivelul tamplelor.

Acum cu siguranta vei reusi si tu de acum inainte sa faci diferenta intre o migrena si o durere de cap.