Cateva reguli de aur pentru a te parfuma vara

Vara ne face sa tanjim dupa parfumuri mai proaspete. Iata cateva reguli pentru a va ajuta sa purtati parfumul potrivit imediat ce termometrul creste.

In timpul verii, cu caldura si cu programul nostru adesea diferit de cel din restul anului, simtim uneori nevoia sa ne usuram rutina de frumusete. Vara schimba lucrurile si in ceea ce priveste parfumul: caldura difuzeaza mai intens aromele, iar parfumul se evapora diferit, ramanand pe piele doar notele de baza grele si imbietoare…

Fara a schimba radical modul in care purtati parfumul, iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va dati cu parfumul de vara.

Nu exagerati cu parfumul

Pentru a evita durerile de cap pentru voi sau pentru cei din jur, folosesiti mai putin parfum decat ati face-o in restul anului si, mai ales, pulverizati doar in punctele de puls care vor difuza parfumul pe parcursul zilei (in spatele urechilor, in scobitura sanilor, pe incheieturi, in interiorul genunchilor…). Practic de transportat in valiza sau in geanta, formatul roll-on este perfect pentru a aplica parfumul exact acolo unde doriti.

Citeste si:  Catrice - sursă de inspirație și tendințe moderne

Parfum proaspat intr-o zi calduroasa

In momentul exact in care sunteti pe punctul de a pulveriza parfumul pe corp, tineti cont de faptul ca acesta se poate transforma daca va aflati intr-o incapere prea calda (evitati o masina lasata la soare…) sau daca ati avut o perioada de canicula si pielea dumneavoastra a transpirat…

De asemenea, este important sa retineti ca parfumul este fragil si este deosebit de sensibil la lumina, la variatiile de temperatura, la caldura si la umiditate. De asemenea, este recomandabil sa pastrati parfumul in ambalajul original (daca il mai aveti) si intr-un loc neexpus la caldura si umiditate.

Parfum si soare: combinatia gresita

Niciun parfum, chiar si cel „de plaja”, nu functioneaza bine cu razele soarelui. Pielea dumneavoastra este fotosensibilizata de expunerea la soare, iar contactul cu parfumul poate provoca eritem sau pete pigmentate. Daca va ganditi din timp, va veti fi parfumat hainele cu 24 de ore inainte, dar daca nu, puteti adopta si tehnica „norului de parfum”, in care un nor usor de parfum este „pulverizat” intr-o incapere.

Optati pentru un parfum de vara

Ca si in cazul colectiilor de moda de toamna-iarna si primavara-vara, multe parfumuri sunt disponibile in variantele Eau fraiche, Eau légère, Eau d’été sau Eau Tonique. Puristii in materie de parfumuri isi indreapta in general privirile catre eaux de Cologne, care au fost despovarate de marii parfumieri in ultimii ani.

Citeste si:  Dansul si trupele de dans

Pentru a garanta un suc frumos si racoritor, parfumurile de vara apeleaza la note subtile de citrice si florale, cu citrice (lamaie, grapefruit, portocala), flori proaspete (liliac, bujor, frezie, iasomie), diverse fructe (mar, para, piersica, fructe de padure, ananas…), fara a uita notele mai gurmande de vanilie si nuca de cocos, care fac a doua piele pe plaja…

 

Sursa: https://marieclaire.be/fr/comment-se-parfumer-l-ete/