Turism si relaxare in Targoviste – Dambovita

Orasele Romaniei au fiecare in parte istoria si obiceiurile lor proprii, stranse de-a lungul istoriei intre zidurile cladirilor monument sau in numele rezonante purtate de strazile urbei. Ca multe alte orase ale Romaniei, Targoviste, cel mai important oras al judetului Dambovita, are si el amintiri trecute, trairi prezente si sperante viitoare pentru locuitorii sai. Strazile si monumentele orasului pastreaza vii amintirile secolelor trecute, vremuri cand Targoviste a fost pentru mai bine de trei secole orasul capitala al Tarii Romanesti, dar si un important centru comercial si militar. Iar ultimele stiri din Dambovita vin sa sublinieze atentia pe care edilii o dau orasului Targoviste, prin renovarea bibliotecilor inceputa anul acesta.

Ca multe alte localitati din judetul Dambovita, Targoviste atrage anual mii de turisti prin obiectivele turistice incarcate de istorie, cum ar fi complexul muzeal Curtea Domneasca sau Turnul Chindiei (care a ramas de altfel emblema orasului). In apropierea orasului se gaseste Manastirea Dealu, un alt important obiectiv turistic, unde pot fi vizitate mormintele unor domnitori ai tarii romanesti , manastirea putand fi de asemenea vizitata intr-un tur al zonei istorice a orasului.

Tot pe aceste meleaguri, viata trepidanta a locuitorilor este evidentiata de spectacole care pot fi vazute la Teatrul Municipal si de filmele care ruleaza pe ecranele cinematografelor orasului, cum ar fi Cinemaul Independenta.

Citeste si:  Tricouri personalizate pentru cupluri si multe alte cadouri de la tricouri-misto.ro

Pentru cei cu alte preferinte de petrecere a timpului liber, cluburile din oras, dintre care pot fi amintite Club Roxa sau Complexul Caroline, pot oferi seri inacarcate de emotia dansului cu muzica la maxim, iar pentru locuitorii care prefera serile mai linistite, restaurantele Casa Domneasca, Dambovita si President ar putea fi o buna alegere.

Pentru a afla pulsul orasului sau evenimentele in desfasurare sau viitoare, site-urile cu ultimele stiri din Targoviste ofera foarte multe detalii utile si interesante, un exemplu edificator putand fi site-ul www.etargoviste.ro.

Nu numai Targoviste poate constitui un punct de atractie al acestei zone situata la poalele dealurilor, ci si Moreni, Gaesti, Pucioasa, Titu, Fieni sau Racari.

La Moreni poate fi vizitata rezervatia de zimbri din Romania, in Gaesti pot fi vizitate bisericile Sfantul Ilie, Sfanta Treime si Casa Olanescu, acesta fiind un oras predominant industrial, mai sarac in obiective turistice, la Pucioasa, in afara de atractia balneara a asezarii poate fi vizitat si Muzeul Etnografiei Romanesti, adapostit intr-o casa veche de doua secole numita Casa Dobrescu, iar aici pot fi admirate exponate ale satului romanesc folosite de-a lungul trecerii timpului.

La Titu pot fi vizitate manastirile “Adormirea Maicii Domnului” si “Sfantul Nicolae“, iar in Racari se poate vizita biserica “Sfantul Gheorghe” construita in 1845.

Citeste si:  Afla toate informatiile despre un responsabil protectia datelor

Pentru un sejur care poate include obiective turistice din judetul Dambovita iata deci ca sunt multe puncte de atractie care abunda de istorie, amintiri ale vremurilor trecute ramase de la cei care au trait prin aceste locuri de-a lungul timpului. Informatiile necesare pentru organizarea unui itineraiu al excursiei in aceasta zona sau pentru participarea la evenimentele organizate in perioada sejurului pot fi oferite de site-urile ce publica ultimele stiri din Targoviste. Astfel, se poate sti care este programul obiectivelor turistice sau al evenimentelor zonei, neexistand riscul de a fi ratate.