Ce se intampla cu corpul tau atunci cand calatoresti

Probabil nu iti imaginezi la ce stres este supus corpul tau in momentul in care calatoresti, in momentul in care urci la bordul unui avion. Insa, este perfect normal sa resimta stres deoarece fiintele umane nu sunt concepute sa reziste la o altitudine de cateva mii de metri. Chiar daca avionul oferta confortul necesar in timpul unui zbor iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand calatoresti.

Decalaj orar. Pentru majoritatea decalajul orar este o simpla neplacere pe care o depasesc in maxim o zi-doua. Insa unele persoane au nevoie de mai multe zile pentru a se obisnui cu acest decalaj orar. Unii au nevoie de mai multe zile sa se adapteze, se pot simti obositi in cele mai nepotrivite momente, sa devina iritabili, sa isi piarda capacitatea de concentrare, pana si apetitul.

Probleme cu auzul. Conform unui studiu, nivelul de zgomot de la bordul unui avion, in special din zonele situate in apropiere de motor, poate ajunge pana la 95-105 decibeli si poate ajunge pana la 115 la momentul decolarii.

Constipatie. Unele persoane au probleme cu constipatia dupa un zbor. In general, acest lucru se intampla din cauza ca au stat asezati o perioada mai lunga de timp, digestia fiind mai lenta, metabolismul la fel. Inainte de a calatori cu avionul incearca sa eviti sa mananci alimente bogate in calori si sa consumi suficienta apa pentru a ramane hidratat.

Citeste si:  Tablouri potrivite pentru un living

Dificultati de respiratie. In timpul zborului nivelul de oxigen este redus si nivelul de umiditate este scazut, caile respiratorii fiind nevoite sa munceasca mai mult sa obina oxigenul de care au atata nevoie.  Daca capacitatea de respiratie este compromisa sau daca suferi de probleme precum astmul trebuie sa iti iei precautii suplimentare precum folosirea unui inhalator.

Respiratie urat mirositoare. Halitoza sau respiratia urat mirositoare se dezvolta rapid in momentul in care calatorim deoarece productia de saliva este incetinita ceea ce permite dezvoltarea unui numar mare de bacterii in gura.