Remediul durerilor de spate

dureri-spateDupa o anumita varsta mai toate persoanele ajung sa se planga cel putin o data ca au dureri de spate. In ultimii ani putem vorbi de o crestere semnificativa a acestei probleme. Cauzele sunt multiple, viata sedentara, pozitia nefireasca din timpul zilei, efortul fizic fara exercitiu prealabil. Un alt factor, poate cel mai neglijat este suportul pe care ne relaxam. Refacerea organismului dupa o zi agitata este foarte importanta, somnul bun , relaxant inseamna sanatate pentru intregul organism.

In timpul somnului intreg organismul se relaxeaza, sau cel putin asa ar trebui. In anumite situatii cand suportul, salteaua pe care dormim nu este potrivita, coloana vertebrala poate fi supusa la un ,, efort” in loc de relaxare. Probabil ca nu o data v-ati trezit cu o senzatie de oboseala, uneori ceva mai obositi decat inainte de culcare.

O saltea nepotrivita la care se adauga o pozitie a corpului nefireasca si cateva kilograme in plus, pot pune presiune mai mare pe anumite vertebre, decat daca am face un efort fizic. Salteaua joaca un rol important in prevenirea unor probleme de spate, putem evita durerile de spate daca vom alege salteaua potrivita.

Cum alegem salteaua ?

Pare simplu sa alegi o saltea, insa in realitate lucrurile nu sunt foarte simple. Oferta de saltele este una extrem de generoasa, astfel incat daca nu tinem cont de cateva aspecte vom alege ceva nepotrivit. Daca ar fi sa impartim saltelele pe categorii, am avea urmatoarele :

  • Saltele ortopedice
  • Saltele anatomice
  • Saltelele clasice cu arcuri
Citeste si:  Top 10 alimente care ajuta memoria

Saltelele ortopedice sunt in general mai dure, concepute pentru a mentine corpul in pozitie dreapta, insa pentru aceasta trebuie sa dormim in pozitia pe spate. Altfel daca vom dormi in alta pozitie fiind un suport mai dur corpul se va sustine in punctele mai proeminente. Deci vorbim de un discomfort pe anumite zone, un exemplu concret e in cazul persoanelor cu burta care dorm pe burta, automat burta va fi impinsa in sus punand astfe presiune pe coloana.

Saltelele anatomice sunt cele mai sanatoase produse, in general se presupune ca acestea iau forma corpului, presiunea fiind astfel distribuita. In general acest tip de saltea este din spuma mai moale, sau spuma memory. Cea din urma este cea mai indicata, protejeaza coloana, putand dormi in orice pozitie, de asemenea sistemul circulator periferic este protejat.

Saltelele clasice cu arcuri, in acest moment sunt considerate cele mai incomode saltele. In anumite situatii pot agrava anumite afectiuni deja existente, pe altele le pot declansa. Saltelele cu arcuri se deformeaza rapid, capatand forme unice si total neprielnice unui somn odihnitor, ba mai mult circulatia sangvina periferica poate fi afectata.

Pentru alegerea unei saltele potrivite este important sa incercam produsul inainte de achizitie, salteaua nu este echivalentul unui tratament de specialitate, insa poate fi vitala pentru un spate sanatos si fara dureri.