Probleme digestive: de ce elemente depinde sanatatea intestinelor?

Intestinele noastre o duc bine atata vreme cat le alimentam in mod potrivit. Atunci cand nu ne alimentam in mod potrivit, incep problemele.

Insa, alimentatia contemporana nu este singura responsabila de problemele digestive. Stres, pesticide, antibiotice si alti numerosi factori intra in joc. Daca iti doresti sa iti imbunatatesti sistemul digestiv, iata cum poti identifica cei mai ofensivi factori de evitat si cele mai eficiente solutii de adoptat.

Alimentatia

Dificil de ignorat faptul ca alimentatia industriala nu ne face bine. Toate produsele derivate din grau, din soia sau din porumb sunt disponibile pentru consum. De ce? Deoarece aduc un profit enorm industriei insa si numeroase pagube intestinelor noastre…

Pentru un sistem digestiv sanatos, este esential sa introduci in alimentatie cereale integrale, fructe si legume. Aceste alimente hranesc bacteriile “bune” din sistemul nostru digestiv si au proprietati anti-inflamatorii si de vindecare.

Antibioticele

Antibioticele reprezinta o avansare din domeniul medical care au salvat milioane de vieti. Insa, 30% din antibioticele pe care le folosim sunt inutile. Antibioticele nu doar ucid batceriile aflate la originea unor infectii ci ucid in egala masura si alte bacterii de care avem nevoie pentru a fi sanatosi. Dupa administrarea de antibiotice corpul nostru are nevoie de 4-6 saptamani pentru a se recupera.

Citeste si:  Niacin

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa refuzam antibioticele indicate de medic insa ca nu sunt mereu necesare, putem gasi solutii alternative.

Stres si somn de proasta calitate

Este din ce in ce mai evident faptul ca intestinul si creierul nostru sunt extrem de conectate. Stresul cronic si somnul de proasta calitate au efecte directe asupra sanatatii sistemului nostru digestiv.

Intestinul intr-o stare proasta are un efect negativ asupra sanatatii noastre fizice si psihice si vice versa. Gastroenterologii spun ca pacientii lor intr-o stare complicata sunt cei care au avut parte de diferite traumatisme sau tulburari de alimentatie.