Cum rămâi calm la volan – sfaturi utile pentru șoferii grăbiți

A13.Damage@onlines.ro@centru daune Bucuresti 1Nervi întinși la maxim, agitație, cuvinte vulgare, stres și iresponsabilitate. Așa putem descrie străzile din România. În fiecare zi pierdem ore în șir în trafic, iar cei mai mulți dintre noi nu reușesc deloc să-și controleze emoțiile negative.

Din păcate, astfel de comportamente nu fac decât să agite și mai mult spiritele. Poate că și din acest motiv vedem zilnic zeci de accidente. Și până la urmă, știi și tu că nu e deloc ușor să treci prin întregul proces de constatare și reparație în urma unui astfel de incident. Sigur, poți cere ajutorul unei firme specializate, cum ar fi de exemplu un centru daune Bucuresti, dar hai sa ne concentrăm mai întâi pe ce poți să faci pentru a-ți menține calmul la volan. Iată câteva sfaturi utile:

Odihnește-te suficient

Unul dintre principalele motive din cauza cărora se produc zilnic zeci de accidente rutiere este oboseala. Din acest motiv, este recomandat să te odihnești suficient pe timp de noapte. De altfel, specialiștii susțin că adulții au nevoie de 7-9 ore de somn.

Încearcă să pleci mai devreme de acasă

Și tu ești genul de persoană care pleacă de acasă în ultimul moment? Specialiștii recomandă să te gândești mai bine. În mod normal, este indicat să pornești la drum cu 10 – 20 de minute înainte. În acest fel, vei putea evita stresul cauzat de aglomerația din trafic.

Citeste si:  Motocicleta Indian Scout are un look old school autentic și oferă performanță fără compromisuri

Aruncă un ochi asupra traseului

Urmează să pornești la drum pe un traseu nou pentru tine? Nu ar strica să arunci o privire asupra traseului. E normal să nu cunoști toate locațiile din lume, iar din acest motiv ai la dispoziție Google Maps. Mai mult, dacă ți se impune și o oră la care trebuie să ajungi la destinație, stresul poate fi și mai mare. Nu crezi că ar fi mult mai ok să pornești la drum pregătit?

A13.Damage@onlines.ro@centru daune Bucuresti 2

Ascultă muzica preferată

Cu toții știm că muzica are efect liniștitor. Asigură-te că ți-ai creat un playlist cu piesele preferate și redă-l de fiecare dată când urci la volan. De altfel, poți asculta și muzica difuzată de posturile radio, cele care nu insistă foarte mult pe intervențiile moderatorilor.

Stai într-o poziție corectă

Atunci când stai într-o poziție corectă la volan, poți efectua manevrele mult mai ușor și eficient. În acest fel, poți elimina frustrările acumulate pe întreaga perioadă a călătoriei. În plus, o poziție corectă, cu spatele drept, te ajută în eliberarea stresului.

Optează pentru un odorizant cu aromă plăcută

Parfumul te ajută în procesul de relaxare. Din acest motiv, specialiștii recomandă să-ți alegi un odorizant de mașină care să conțină aroma ta preferată. În acest fel, îți va fi mult mai ușor să stai departe de emoțiile negative.

Citeste si:  Lui Volkswagen ii este frica: urmatorul Golf nu trebuie sa fie o Tesla

A13.Damage@onlines.ro@centru daune Bucuresti 3

Mergi încet și respectă regulile de circulație

Este foarte important să te concentrezi pe condus. Nu te lăsa distras de social media, discuții telefonice și nici de agitația celorlalți participanți la trafic. Șoferul din spatele tău se grăbește? Foarte bine. Lasă-l să te depășească. Am stabilit deja că ai început să pleci cu 10 – 20 de minute mai devreme de acasă. Asta înseamnă că tu te vei încadra în timp și nu trebuie să depășești limita de viteză legală.

Lasă-i pe ceilalți să claxoneze

Încă din școala ai învățat că nu e permis și nici politicos să claxonezi de fiecare dată când te deranjează prezența sau acțiunile altui participant la trafic. Lasă-i pe ceilalți să facă asta, tu fii politicos.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți rămâne calm la volan, iar tu poți începe chiar de azi. Odihnește-te suficient și respectă regulile de circulație.