Chiar daca foarte multa vreme uleiul de rapita a fost ignorat, interzis chiar sau daca a fost folosit uleiul de masline mai mult in detrimentul sau, uleiul de rapita incepe incet-incet sa isi reintre in drepturi si sa fie folosit din ce in ce mai mult in alimentatia zilnica.
Nu stii de ce? Vei afla in cele ce urmeaza.
Uleiul de rapita este cel mai bun aliat contra colesterolului rau. Uleiul de rapita este foarte bogat in acizi grasi omega 3 si omega 9 care te vor ajuta sa lupti contra colesterolului, responsabil cu maladiile cardiovasculare si placile de aterom din sange. In plus, este foarte bogat in fitosteroli, care nu lasa colesterolul sa ajunga in intestine.
Si in afara efectelor sale pozitive asupra nivelului de colesterol, uleiul de rapita este de mare ajutor atunci cand vrei sa iti fluidizezi sangele. Deci vei reduce riscurule de a suferi de tromboza.
Uleiul de rapita actioneaza contra bolilor cardiovasculare. Uleiul de rapita afiseaza o compozitie foarte interesanta atunci cand vine vorba despre lipide si un excelent raport intre acizii grasi omega 3 si 6. Deci este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa te protejezi de bolile cardiovasculare.
Uleiul de rapita este cea mai buna alegere pentru echilibrul sistemului nervos. Creierul nostru contine cel putin 5% omega 3. Cu alte cuvinte, o alimentatie bogata in acizi grasi omega 3 este cea care va asigura functionarea optima a creierului, care va echilibra sistemul nervos si care va lupta in acelasi timp contra stresului.
Uleiul de rapita poate sa reduca declinul functional in cazul pacientilor care sufera de maladia Alzheimer. Deoarece acizii grasi omega 3 contribuie la buna functionare a creierului, uleiul de rapita poate sa previna pe termen lung aparitia bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.