În ziua de azi fotografiile se fac mult mai ușor fațã de acum câteva decenii. Un aparat de fotografiat profesional nu te face un fotograf extraordinar, pentru cã un fotograf bun pe lângã ajutorul tehnicii mai are nevoie de talent și multã experiențã.
Dar pentru a obține fotografii acceptabile sau chiar bune, ca și amator, putem ține seama de câteva aspecte:
1. Întotdeauna mare atenție la fundal. Doar nu vrei sã îi “crescã” o creangã din capul lui ginericã, sã prinzi un nene care se scarpinã la … burtã sau chiar un animãluț care își face nevoia în cadru.
2. Folosește lumina naturalã. Dacã este suficientã luminã pentru a putea citi un ziar atunci dezactiveazã blițul și fã poza folosind lumina de la soare. Blițul face ca pielea umanã sã parã palidã.
3. Nu așeza subiectul exact în centrul fotografiei. Imagineazã centrul cadrului și mutã aparatul doar puțin în lateral.
4. Întârzierea declanșatorului. La aparatele digitale între momentul apãsãrii declanșatorului și momentul luãrii fotografiei este o întârziere care poate deveni supãrãtoare mai ales dacã vrem sã fotografiem un subiect în mișcare de aceea trebuie sã compensãm oarecum efectul prezicând ce va face acesta și acționând declanșatorul mai devreme. Aparatele de fotografiat mai scumpe nu au aceastã problemã.
5. Înainte de a vã apuca sã folosiți un aparat de fotografiat familiarizați-vã cu el și citiți manualul. Studiaþi cu atenþie setãrile aparatului și folosiți-le corespunzãtor.
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.