Sfaturi pentru extinderea duratei de viata a bateriei la Kindle si la alte cititoare de carti electronice

In ultima vreme am facut cateva teste de viata a bateriei cu noul Kindle Oasis si este surprinzator de cat de mare este diferenta atunci cand fac doar cateva lucruri pentru a mentine durata de viata a bateriei.

Puteti, la modul serios, sa sporiti durata de viata bateriei pana la de cinci ori mai mult prin simpla oprire a luminii din fata – si aceasta nu este o exagerare atunci cand folositi luminozitate maxima.
Luminile de fata sunt cele mai bune lucruri pentru cititorii de carti electronice E Ink din ultimii 10 ani, dar au un efect dramatic asupra duratei de viata a bateriei, in special a noului Kindle Oasis cu cele 25 de LED-uri.

Iata o lista de trei moduri diferite de a ajuta la extinderea duratei de viata a bateriei pe Kindle sau alt cititor de carti electronice E Ink.

Majoritatea acestor sfaturi sunt cu adevarat evidente, dar veti fi surprins de cat poate dura o baterie atunci cand utilizati aceste sfaturi.

Sfaturi de viata mai lunga a bateriei
1. Dezactivati Wi-Fi; folositi modul avion. Avand Wi-Fi activ este util pentru cautarea lucrurilor pe Wikipedia si sincronizarea, dar functiile wireless consuma multa baterie.

2. Opriti lumina din fata, dati luminozitatea la minim. Este destul de evident sa opriti lumina din fata pentru a economisi viata bateriei, dar majoritatea nu isi dau seama cat de multa energie suplimentara necesita utilizarea farului, in special la niveluri mai mari de luminozitate. Incercati sa mentineti lumina cat mai scazuta pentru a maximiza durata de viata a bateriei si opriti-o atunci cand iluminarea ambientala este luminoasa.

Citeste si:  WhatsApp: cum sa conectezi mai multe smartphone-uri la un singur cont

3. Dezactivati luminozitatea automata. Unii cititori de carti electronice au o caracteristica de luminozitate automata care ajusteaza automat lumina din fata in functie de conditiile actuale de iluminare. Problema cu aceasta este ca se aprinde cand iluminatul este luminos, ceea ce consuma cel mai mult bateria. Cu toate acestea, Kindle va invata sa foloseasca niveluri mai mici daca scade manual luminozitatea ecranului.