Cand sa iei si cand sa nu iei un imprumut rapid?

Foarte multi romani au ajuns sa aiba datorii uriase la institutiile financiare nebancare, iar motivul principal este accesarea unui imprumut rapid de bani  atunci cand pur si simplu nu aveau nevoie de el. Evident, exista si alte cauze, cum ar fi lipsa de organizare.

Cu siguranta, un imprumut rapid pare foarte tentant, mai ales intr-o perioada in care magazinele sunt pline cu fel de fel de lucruri interesante. De la laptopuri pana la telefoane, de la piese de mobilier care mai de care mai interesante, pana la frigidere, televizoare si alte electronice, toate iti fac cu ochiul. Asta inseamna ca merita sa optezi pentru un imprumut rapid nebancar? Cu siguranta nu!

Cand sa iei un imprumut rapid?

Imprumutul rapid se poate dovedi foarte util in momentul in care ai o urgenta. Atunci cand ne referim la urgenta, ne referim la o problema de sanatate sau la probleme in familie. Este adevarat ca nu este la fel de avantajos un astfel de imprumut, cum este un imprumut bancar, insa are avantajele sale:

  • Poate fi obtinut intr-un timp foarte scurt ( de regula 24 de ore);
  • Nu necesita foarte multe acte. Poti obtine un imprumut rapid cu buletinul.
  • Nu are foarte multe reguli.
  • Poate fi accesat online. O simpla cautare dupa imprumut rapid online iti poate dezvalui o multime de solutii de imprumuturi mai avantajoase sau mai putin avantajoase.
Citeste si:  BraziCraciun.net: Sfaturi practice pentru un brad de Craciun perfect

Cand sa nu optezi pentru un imprumut rapid?

Exita multe cazuri in care un imprumut rapid nu este cea mai buna solutie. Spre exemplu, nu este prea indicat sa alegi un astfel de imprumut atunci cand cumperi electronice. Calculul este foarte simplu: dobanda unei astfel de solutii este mare, in timp ce devalorizarea electronicelor este rapida. Astfel, vei plati pentru ceea ce cumperi mult mai mult decat ar trebui sa o faci.

De asemenea, nevoile personale, care nu sunt vitale, nu trebuie sa fie subiectul unui imprumut rapid de bani.

Pentru toate aceste nevoi exista varianta de a strange bani si evident, exista varianta de a lua un imprumut bancar. Chiar daca un imprumut bancar este ceva mai greu de obtinut, fiind necesare destul de multe acte, este mai sigur.

Atunci cand alegi un imprumut, indiferent ca este rapid sau ca este unul bancar, una dintre principalele reguli pe care trebuie sa le urmezi este cat se poate de simpla: acorda atentie fiecarui detaliu si citeste bine contractul pe care il semnezi.

 

Salvează