Iata cum sa evitati sa lasati lucrurile in aeroport

Treceti prin securitatea aeroportului in acest an? Verificati de doua ori acea cosa gri pentru a va asigura ca va intalniti cu lucrurile voastre.

In fiecare luna, Administratia Securitatii Transporturilor colecteaza si catalogeaza 90.000 pana la 100.000 de articole care sunt lasate in mod inadvertent in punctele de control ale aeroportului de catre calatorii raniti si distrasi.

Aceste articole variaza de la esarfe si ochelari de soare pana la laptopuri, smartphone-uri si unele elemente ciudate. Cum ar fi mingi de bowling, viori, dinti de aur si urne si cutii pline cu resturi umane.

La un turneu post-vacanta al camerei Lost & Found a TSA de pe Aeroportul National Reagan, am observat o multime de articole, precum si mai multe pungi umplute cu coduri de identitate ramase in urma. De asemenea, am vazut rafturi captusite cu baloane, masini CPAP utilizate pentru tratarea apneei de somn, paltoane de iarna, scaune auto, cani si genti complet transportate.

Este usor sa vezi cum palariile si esarfele raman in urma in cos, dar ce zici de laptopuri, de genti intregi si de alte obiecte esentiale?

Pe langa factorul „oamenii se grabesc”, purtatorul de cuvant al TSA, Lisa Farbstein, are cateva teorii:

„Cand vine vorba de laptopuri, multe marci sunt gri si de aceeasi culoare ca si cosurile de control, astfel incat poate fi usor sa treceti cu vederea laptopul”, spune Feinstein. „De asemenea, daca un cos are o reclama in partea de jos, ochii calatorilor pot fi atrasi de reclama si ii pot face sa lipseasca permisul de conducere si cheile care insa se afla in cos.

Citeste si:  Dependenta de dulce. Cateva sfaturi pentru a te elibera de aceasta dependenta

Numarul de cosuri pe care oamenii le folosesc poate contribui, de asemenea, la acumularea in aeroport „pierdut si gasit”. Daca ati imprastiat lucrurile pe mai multe pubele (haine de aici, electronice acolo, un laptop si un ID intr-un alt cos), este posibil sa treceti cu vederea obiectele din ultima cos, in timp ce va grabiti sa va scoateti lucrurile si sa le stivati pe cele folosite.