Cum ne alegem masina de spalat?

Masina de spalat face parte din acele electrocasnice indispensabile intr-o casa. Nu credem ca mai exista in ziua de azi o locuinta in care sa nu existe o masina de spalat. Masina de spalat trebuie aleasa tinand cont de nevoile fiecarui utilizator in parte, de spatiu si de marimea locuintei.

Una din principalele caracteristici ale masinii de spalat – cea mai vizibila in orice caz – este deschiderea. Aceasta poate fi deasupra masinii de spalat. Masinile de spalat cu deschidere verticala sunt ideale pentru spatiile mai reduse datorita dimensiunii lor (40-46 centimetri). Capacitatea lor variaza intre 6-8 kilograme si se incarca in partea de sus. Masina de spalat frontala este cel mai popular model. Marele sau avantaj este acela ca poate fi incorporata intr-un plan de lucru in bucatarie sau in baie si poate fi ascunsa in spatele unei usi.

Aceste modele au o capacitate care variaza intre 5 si 12 kilograme si dimensiunile generale sunt 60 cm latime si 85 cm inaltime.

Ce capacitate sa alegi?

Numerosi sunt cei care considera ca trebuie sa aleaga o masina de spalat cu o capacitate cat mai mare. Insa, se poate ca o masina de spalat cu o capacitate mai mare sa aiba un consum energetic peste nevoile tale. Gandeste-te care sunt programele de spalare pe care le folosesti mai des.

Citeste si:  Cum sa-ti formezi sistemul de alarma pentru acasa

Capacitatile necesare sunt:

– 5-6 kilograme pentru o persoana singura;
– 6-9 kilograme pentru un cuplu;
– 9-12 kilograme pentru o familie;

Consumul electric este furnizat in litri pe an. Atentie, o masina de spalat din clasa A+++ nu este neaparat mai economica decat una din clasa A++. Nivelul sonor nu ar trebui sa depaseasca la o masina de spalat discreta nu ar trebui sa depaseasca 50dB in timpul spalarii si 60dB in timpul stoarcerii.

In ziua de azi, majoritatea aleg o masina de spalat cu o viteza de rotatie de 1000-1600 de rotatii pe minut. Masinile din ziua de azi sunt din ce in ce mai performante si ofera optiuni care mai de care mai moderne si mai utile.