Panouri solare apă caldă – Beneficiile aduse de energia regenerabilă

A9.Viessmann@onlines.ro@panouri solare apa calda1Faptul că planeta începe să fie din ce în ce mai stoarsă de energie, că aerul pe care îl respirăm este pe zi ce trece mai poluat, iar deșeurile menajere sunt aruncate la tot pasul ar trebui să ne pună pe gânduri. În ultima perioadă foarte mulți oameni au început să conștientizeze că neglijența din ultimii ani s-ar putea să ne afecteze mai mult decât ne-am putea imagina. Din acest motiv, s-au demarat tot felul de acțiuni de conștientizare și de încurajare a oamenilor să întindă o mână de ajutor planetei.

Pe lângă colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea plasticului, tot mai mulți oameni și-au îndreptat atenția către energia regenerabilă. Vorbim aici despre surse alternative de încălzire sau răcire a locuinței, ori modalități de încălzire a apei – modalități sigure și prietenoase cu mediul. Dacă și tu îți dorești să faci o schimbare benefică, atunci ai putea începe prin montarea unor panouri solare apa calda.

Fă cunoștință cu panourile pentru prepararea apei și susținerea încălzirii

Îți poți imagina câtă energie solară, regenerabilă ajunge în fiecare zi pe pământ? Perfect! Gândește-te acum că toată această energie se poate transforma în sursa ta de încălzire și preparare a apei calde. În plus, facturile care îți dau mari bătăi de cap pot fi reduse considerabil cu ajutorul acestor panouri. Mai mult decât atât, în anumite condiții, costul acestora poate fi chiar aproape de 0. Îți poți imagina? 0 costuri lunare cu energia. Sigur, va trebui să faci un efort financiar la început – vorbim aici despre procesul de achiziție și montaj, dar e important să știi că această investiție va fi amortizată în câteva luni. Dacă am reușit să-ți stârnim curiozitatea, atunci te invităm să descoperi care sunt cele două opțiuni pe care le ai la dispoziție:

  • Colectori solari cu tuburi vidate – o alternativă ce îți asigură un grad ridicat de eficiență. Tuburile asigură o izolație termică excelentă, în timp ce colectează o mare cantitate de energie de la o zi la alta.
  • Colectori solari plați – o variantă ce îți oferă posibilitatea de a instala întregul sistem atât în plan vertical, cât și orizontal.
Citeste si:  6 locuri ideale pentru pasionații de aventură

A9.Viessmann@onlines.ro@panouri solare apa calda2

Ce randament are un panou solar de apă caldă?

Sigur că ți-ai pus numeroase întrebări referitoare la eficiența și randamentul panourilor solare. Din acest motiv, ne-am propus să îți răspundem la una dintre cele mai importante întrebări. Așadar, randamentul unui panou solar se măsoară în cantitatea de energie solară ce ajunge pe suprafața acestuia și se transformă în energie termică. Din acest motiv, randamentul depinde foarte mult și de starea de funcționare a panourilor. De ce? Pentru că atunci când soarele încălzește panoul, o parte din căldura degajată se transmite în mediul ambient, ceea ce înseamnă că un randament maxim este obținut doar atunci când diferența dintre temperatura panoului solar și a mediului ambient, dar și pierderile termice este egală cu 0.

Așadar, panourile solare pentru apă caldă reprezintă una dintre modalitățile prin care poți începe și tu să pui mediul înconjurător pe primul loc.