Polestar Synergy- in curand o supermasina electrica suedeza?

Dezvaluita cu ocazia Salonului IAA de la Munchen, sublima masina Polestar Synergy ar putea sa fie mai performanta si mai frumoasa decat prevede standardele conceptului. Compania suedeza spune ca este interesata de dezvoltarea si de constructia acestei supermasini electrice.

Masina Polestar Synergy ar putea intra in productie

Imaginata in cadrul unui concurs de design, Polestar Synergy a facut senzatie la prezentarea sa in Germania. Acesta a revenit in actualitate saptamana trecuta la Ziua Polestar din Los Angeles. Maximillian Missoni, seful de design al marcii scandinave, considera ca acest model „are ceva special, ceva ce ar trebui sa exploram mai departe”. Supercarul electric si-ar putea gasi intr-o buna zi locul in gama Polestar, alaturi de masini mult mai sensibile.

Pentru moment insa, avem de-a face doar cu unele supozitii, nimic concret, iar compania suedeza inca nu a stabilit sa lanseze productia. Cu toate acestea, inginerii marcii considera ca acest proiect”este fezabil”. In cazul in care Polestar Synergy ar fi dus in etapa urmatoare, foarte putine exemplare ar fi produse. Asa se intampla adesea cu acest tip de model. Cel mai recent exemplu este Aspark Owl, un supercar electric japonez care dezvolta 1.980 CP. Vor fi produse doar 50 de unitati.

Citeste si:  Ce este uleiul cu amprenta neutra de carbon?

In orice caz, marca suedeza pare atrasa de ideea de a se lansa in productia unui automobil electric inspirat „de performanta, sustenabilitate si natura”. In cazul in care va fi produs, Polestar precizeaza ca Synergy se va baza pe o monococa, mai degraba decat pe noua arhitectura din aluminiu. Maximillian Missoni este convins ca Polestar „are puterea si potentialul de a crea un astfel de supercar”.

Un model realizat pentru un concurs de design

Trei persoane din afara companiei au fost selectate pentru a lucra cu echipele de design ale producatorului pentru a dezvolta acest concept: doua din Franta si una din China. Acestia au lucrat timp de sase luni alaturi de Polestar pentru a dezvolta si finaliza designul supercarului. In versiunea finala, acesta masoara 1,07 metri in inaltime si 4,65 metri in lungime. Modelul electric are o serie de caracteristici care merita evidentiate.