Poker Face: Faceți cunoștință cu Charlie Cale, detectorul uman de minciuni!

featuredimage-capturafilmA avea capacitatea de a descoperi instant de fiecare dată când cineva minte este cu siguranță o calitate pe care mulți ne-o dorim. Din păcate, acest lucru nu este posibil în realitate, însă într-un serial avem un exemplu concret. Este vorba despre Poker Face, în care Natasha Lyonne o interpretează pe Charlie Cale.

Super-puterea acesteia este că își dă seama imediat de fiecare dată când cineva minte. Serialul a debutat în ianuarie 2023 și a fost prelungit pentru încă un sezon la câteva săptămâni de la apariție. Per total, recenziile au fost bune, iar Natasha Lyonne a primit o nominalizare la ediția cu numărul 75 a Premiilor Emmy.

Charlie Cale este o angajată a unui cazinou din Nevada, unde șeful ei (interpretat de Adrien Brody) îi descoperă abilitatea de detector uman de minciuni. Cu o singură privire, Cale își poate da seama dacă o persoană spune adevărul sau minte. Ea pornește astfel într-o aventură pe întreg teritoriul SUA.

Natasha Lyonne a fost apreciată pentru rolul făcut și a vorbit despre cum ar fi dacă ar avea această abilitate și în realitate. „Sunt un om care citește destul de repede ceilalți oameni. Am acea inteligență nativă cred, dar cu siguranță ar fi mai distractiv să fiu așa cum este Charlie. Inteligența mea este doar intuitivă”, a spus Natasha Lyonne.

Citeste si:  Afla toate informatiile despre un responsabil protectia datelor

Ea a vorbit și despre modul în care rezonează cu personajul pe care l-a interpretat. „Nu cred că are o super-putere, dar Charlie trebuie să rezolve suspiciunile și să urmeze firul până la capăt într-un mod foarte uman, practic. Este mai mult un puzzle decât o putere. Lucrul pe care îl iubesc atât de mult când o interpretez este că ei chiar îi pasă de adevăr, în cele din urmă, așa că mă identific foarte mult”, a adăugat Natasha Lyonne.

Cum funcționează detectorul de minciuni uman

Regizorul Ryan Johnson a explicat modul în care a fost construit personajul Charlie Cale. „A trebuit să definim pentru noi înșine regulile. Abilitatea ei funcționează doar dacă cineva spune o minciună. Oricum, a fost interesant: cum faci un serial misterios în care cineva are acest har și show-ul nu se termină în cinci minute”, a explicat Johnson, conform Variety.

De asemenea, un alt punct de construcție al show-ului a fost legat de modul în care Charlie reacționează în momentul în care aude o minciună.

„Cu siguranță ne-am jucat cu ideea că, oh, de fiecare dată este o zvâcnire sau o palpație ori un prim-plan cu așa ceva. Am găsit o modalitate prin care publicul să-și dea seama de reacțiile lui Charlie”, a afirmat Natasha Lyonne, care are și rol de producător executiv.

Citeste si:  Ce trebuie sa faci pentru a te binedispune inainte de a merge la munca?

Când apare sezonul 2 din Poker Face?

Sezonul 2 din Poker Face a fost confirmat oficial de compania Peacock, iar data de lansare este anticipată pentru prima parte a anului 2024.

Poker Face s-a bucurat de recenzii foarte bune și a primit un rating de aprobare de 99% pe Rotten Tomatoes imediat după lansare. În special, Natasha Lyonne a fost lăudată pentru prestația avută, iar rolul din Poker Face vine ca o confirmare după alte roluri bune făcute. Serialul a câștigat și un premiu la Americane Film Institute Awards 2023.

Ce înseamnă Poker Face?

Poker Face, expresia care a dat și titlul serialului, este una dintre cele mai întâlnite din industria jocurilor de noroc și a intrat în folclorul popular. Este adesea folosită în jocul de poker, așa cum îi spune și numele. Se referă la modul în care un jucător încearcă să-și ascundă emoțiile în așa fel încât să nu fie „citat” de ceilalți adversari.

În general, este vorba despre o privire fixă, care nu trădează nicio stare euforică și nicio stare de tristețe. Mulți jucători se antrenează să aibă o față de poker cât mai bună. Cât despre cei care nu știu să-și ascundă emoțiile, o pot face fără probleme pe site-urile de online poker, acolo unde adversarii nu îi pot vedea, iar oferta de jocuri este mult mai variată decât în sălile terestre.

Citeste si:  Cum ne influenteaza planeta Saturn cand tranziteaza casele astrologice

Poker face este, în același timp, o expresie folosită și în alte domenii, fiind intrată în folclorul popular. Mai mult, este și titlul unei melodii a lui Lady Gaga, care a adunat peste 1.2 miliarde de vizualizări pe YouTube.