Icoana Fecioarei Maria – Cum trebuie păstrată în casele credincioșilor

19 Icoana Fecioarei Maria - Cum trebuie păstrată în casele credincioșilorIcoanele ce o înfățișează pe Fecioara Preacurata și Maica Domnului Maria, ar trebui să fie prezente în toate casele creșitnilor. Acestea trebuie să fie curățate, îngrijite și prețuite cu smerenie. De asemenea, trebuie să fie păstrate aproape de sufletul celor care se roagă la ele. Au puterea de protejare și ocrotire asupra întregii familii. Iată care sunt locurile potrivite în care să așezi și păstrezi icoana Fecioarei Maria.

Icoana Fecioarei Maria este, de obicei, primită în dar de la un creștin, însă aceasta poate fi cumpărată și de la o biserică. În orice caz, aceasta trebuie obligatoriu să fie sfințită. Dacă alegi să o cumperi pentru propria ta casă sau pentru un membru al familiei, coleg sau un prieten, mergi la un preot într-o zi de sărbătoare și roagă-l pe acesta să îți sfințească icoana.

Icoana va dobândi o putere binefăcătoare datoriă harului rugăciunii sincere pe care o va face preotul în altarul Bisericii. Altfel, fără a fi sfințită, rămâne doar un tablou frumos.

Icoana Fecioarei Maria se va ține întotdeauna la loc de cinste în locuința ta.

Icoana reprezintă un obiect sfânt care are cel mai important loc și înțeles din casele creștinilor. Chiar și persoanele care nu obișnuiesc să meargă foarte des la biserică se asigură să găsească un loc special pentru toate icoanele din casă.

Citeste si:  24 ianuarie - ziua unirii

La fel ca și în cazul altor icoane ce îl înfățișează pe Iisus, și icoana ce o reprezintă pe Maica Domnului trebuie întotdeauna pusă pe un perete din casa ta gol sau într-un colț de camera curat orientate desigur spre răsărit. Preoții ne-au învațat de-a lungul timpului să avem în ftoate încăperile din casă câte o icoană sfințită. Dar, în special, este recomandată icoana Fecioarei Preacurate care trebuie păstrată într-o parte foarte luminoasă din casă sau în dormitorul copiilor, fiind orientată spre răsărit, dar și spre o fereastră.

Puterile binefăcătoare ale icoanei Maicii Domnului

Mântuirea, credința, dar și răspunsurile pe care le primim prin rugăciune sinceră provin de la răsărit, acolo unde se spune chiar și în Biblie că este Împărăția Cerurilor și a lui Dumnezeu. De aceea și toate bisericile, dar și icoanele trebuie îndreptate întotdeauna către răsărit. De asemenea, când creștinii se roagă în fața unei icoanei din locuința lor trebuie să fie îndreptați cu fața către răsărit. Așa vei putea primi toată magia și miracolul pe care o aduce în locuința ta acea icoana.

Este cunoscut faptul că icoana Preacuratei Maria este ocrotitoarea căminului, a celei ce este mamă și a copilului. Această icoană ne oferă speranță, putere, sănătate și fericire în fiecare zi. Icoana alină și rezolvă suferințele persoanelor care sunt încercate de boală.

Citeste si:  Checurile, prajiturile copilariei

Sursă: icoane-art.ro