Oppo dezvaluie o tehnologie de incarcare rapida care protejeaza bateria si ii imbunatateste speranta de viata

Oppo a prezentat noua versiune a tehnologiei sale VOOC. Aceasta nu a fost conceputa pentru a imbunatati puterea incarcarii ci, mai degraba se intereseaza de sanatatea bateriei si de protejarea acesteia in timpul ciclurilor de incarcare. Analizand informatiile aparute recent, sistemul adapteaza puterea pentru a castiga in eficienta. Explicatii in cele ce urmeaza.

Incarcarea rapida este, mai mult ca niciodata, subiect de actualitate. Ne distram, ne jucam si lucram din ce in ce mai mult pe smartphone-urile noastre. Si, conditiile sanitare de la inceputul anului 2020 au amplificat aceasta utilizare. Deoarece utilizam din ce in ce mai intens aparatele electronice, le incarcam si mai des. Acest lucru are un impact considerabil asupra sperantei de viata a bateriei.

O incarcare rapida mai inteligenta pentru a imbunatati durata de viata a bateriei

Principala noutate cu care vine Oppo este o inteligenta artificiala care va adapta comportamentul incarcarii in functie de starea bateriei precum si de modul in care este utilizat un smartphone. Daca bateria arata semne de caldura, puterea se va diminua.

In ultima parte a incarcarii, puterea este redusa considerabil. Rezultat: chiar daca puterea nu creste, timpul de incarcare este redus cu pana la 20% conform Oppo. Datorita acestei noi tehnologii de incarcare, mai inteligente, constructorul promite ca o baterie isi va pastra peste 80% din capacitate, chiar si cu 1500 de cicluri de incarcare (adica dupa aproximativ 4 ani de utilizare in continuu).

Citeste si:  Pastilele de slabit functioneaza?

De mentionat este faptul ca ultima versiune integrata unui smartphone se numeste Super VOOC 2.0. Ofera o putere maxima de 65W. Aceasta incarca un smartphone precum Find X2 Pro sau Find X3 Pro in mai putin de 40 de minute. Zilnic, acest lucru este impresionant deoarece acest lucru inseamna ca 20 de minute sunt de ajuns pentru a recupera jumatate din baterie. Marca a prezentat si Flash Charge cu o putere de 125 W, insa aceasta nu este inca prezenta la un smartphone comercial.