Perne decorative pentru un plus de culoare

Confortul fizic si psihic poate sa fie obtinut cu foarte mare usurinta in propria casa, atata vreme cat amenajarea este facuta inteligent. Nu ai nevoie de piese de mobilier scumpe sau de designeri. Niste simple pernute decorative pot sa schimbe aspectul unei incaperi si sa iti ofere o stare excelenta.

Nu orice perna decorativa este potrivita, insa, asadar, cei de la Karoboutique.ro ne ofera o serie de sfaturi utile.

Alegerea numarului de perne

Ce este prea mult strica, lucru cat se poate de valabil si in cazul pernelor decorative. Daca vrei sa te bucuri de confort si de acelasi confort sa se bucure si invitatii tai, este bine sa nu incarci canapeaua cu zeci de pernute. Doua sau trei perne sunt mai mult decat suficiente. In principiu, decizia o poti lua in functie de numarul de persoane care pot sta pe canapea sau pe fotolii. Fiecare persoana ar trebui sa aiba o perna la indemana.

Forma pernelor, foarte importanta

Exista perne decorative traditionale si perne deosebite. Astazi, poti alege forme foarte variate, care mai de care mai interesante. Spre exemplu, poti opta pentru perne dreptunghiulare sau interioare care sa ofere un confort sporit pentru partea inferioara a spatelui sau poti alege perne rotunde, care sa fie in contrast cu colturile drepte din incapere.

Citeste si:  Ce trebuie sa stiti despre fotografie

Materialul si umplutura

O perna decorativa trebuie sa ofere confort fizic cat mai mare, asadar, materialul si umplutura sunt esentiale. Partea exterioara trebuie sa se potriveasca foarte bine cu materialul din care este realizata canapeaua, chiar daca nu are aceeasi culoare. In ceea ce priveste umplutura, poti alege intre puf, pene sau poliester. Trebuie sa urmaresti acea perna care iti asigura un confort imediat cand o folosesti, care se spala usor la masina si care nu se deterioreaza dupa doar cateva spalari.

Impactul vizual

De cele mai multe ori, acesta este factorul de decizie in cazul unei perne decorative. Majoritatea celor care opteaza pentru astfel de accesorii o fac pentru impactul vizual, iar aici optiunile unt nelimitate. Poti alege perne decorative simple, intr-o singura culoare, poti opta pentru variante cu diverse motive geometrice sau poti alege perne cu personaje din desene animate sau chiar solutii personalizate. Impactul vizual trebuie sa atraga si sa imbunatateasca in mod evident aspectul incaperii unde se afla pernele.