Pentru ca femeile sa scape de stres cercetatorii ofera un truc simplu si eficient

Numeroase sunt femeile in cautarea unei metode anti stres simple si eficiente. Pentru acestea, un grup de cercetatori germani a egectuat un studiu. Rezultatele studiu demonstreaza inca o data importanta contactului fizic, in special cu partenerul.

Pe termen scurt, stresul poate fi un lucru bun deoarece, la urma urmei este vorba despre un mecanism de protectie: stresul ne mobilizeaza de cele mai multe ori. Insa, in momentul in care acesta devine cronic si incepe sa ne afecteze viata, epuizeaza capacitatile energetice ale organismului si are un impact puternic asupra starii noastre de sanatate. Astfel, in momentul in care o persoana trece printr-o situatie considerata stresanta, poate avea mai multe simptome fizice, emotionale si comportamentale (anxietate, dificultati de concentrare, probleme cu pielea, migrene, etc). De mai multi ani, comunitatea stiintifica se intereseaza de efectele stresului psihologic asupra sanatatii. Insa, care sunt cele mai potrivite mijloace pentru a-l face sa dispara sau, cel putin sa limitam prezenta sa? Pentru femeile stresate, grupul de cercetatori de la Universitatea Ruhr din Bochum are un sfat: sa isi imbratizeze persoana iubita.

Cercetatorii explica ca au pornit de la costatarea ca in unele contexte, contactul social poate atenua efectele stresului si anxietatii. O simpla imbratisare, simplul fapt de a ne tine partenerul de mana, toate acestea combinate cu o comunicare afectuoasa pot reduce semnele de stres.

Citeste si:  Cum te poate ajuta o rochie roz sa iti exprimi feminitatea

Organismul nostru secreta mai putin cortizol datorita acestui contact fizic

Unele molecule chimice sunt considerate hormoni, stiind ca aceste manifestari fizice ale stresului se afla in stransa legatura cu actiunea hormonala. Cortizolul este unul din hormonii in cauza: este secretat de glandele suprarenale si regleaza tensiunea arteriala, functiile cardiace si imunitare si furnizeaza creierului energia suficienta pentru a putea face fata stresului. Studiile arata ca femeile care isi strang partenerii in brate au un raspuns de cortizol mai scazut la testul de stres decat femeile care nu au primit acest sfat.

Sursa: https://www.femina.fr/article/pour-soulager-les-femmes-stressees-des-chercheurs-donnent-cette-simple-astuce