Cu Chat, Google are ambitia de a moderniza lumea SMS-ului si de a reusi sa impuna noi standarde in lume

Se pare ca gigantul Google s-a saturat ca lumea sa tot foloseasca telefoanele smartphone pentru a trimite mesaje SMS, considerate a fi deja invechite. Din acest motiv, a prezentat pe piata Chat, un nou standard pe care vrea sa il impuna peste un an cel mai tarziu pe majoritatea telefoanelor smartphone Android in special si pe langa alti operatori telefonici.

Cu ajutorul lui, Google este cel care va reusi sa modernizeze SMS-ul si iti ve permite sa trimti mai mult continut, precum imagini si videoclipuri de cea mai inalta calitate, dar si gifuri sau emojiuri animate.

Google a dezvaluit planurile sale de viitor pentru noua era a SMS-ului pentru The Verge, care a publicat un imens rezumat pe site. Prima informatie- Google nu isi mai doreste ca SMS-ul sa ramana principalul standard pentru a comunica prin mesaje. Doreste sa il modernizeze deci si pentru a ajunge aici vrea sa instaleze un nou standard pentru telefoanele Android si operatorii telefonici.

Chat este un nume simplu si usor de retinut, care ascunde de fapt un protocol care are peste 10 ani, RCS. RCS, Rich Communication Service are drept vocatie de a permite imbogatirea SMS-ului, folosindu-se de reteaua 4G si nu de reteaua telefonica.

Primul mare avantaj- trimiterea lor nu va mai depinde de tarifele telefonice, ci de datele utilizatorilor. Al doilea avantaj –sunt mai « grele » si pot sa contina deci mai mult continut, cum ar fi imaginile sau videoclipurile de cea mai inalta calitate, gifuri sau pot sa suporte char si conversatii in grup.

Citeste si:  Acest flash drive se poate conecta de iPhone, Android si de calculator

Ideea nu este una noua ci o idee mai veche care vrea ca aplicatia de baza, SMS, sa aiba dreptul sa fie adusa la zi.