Indicele glicemic (IG) este cel care defineste puterea acestuia de a creste glicemia, dupa consumul unei cantitati de 100 de grame de glucide din alimentul respectiv. Cu cat indicele glicemic este mai ridicat, cu atat alimentul induce o crestere brutala a nivelului de zahar din sange atunci cand este ingerat. Se intinde de la o scara de la 0 la 100 si este considerat ridicat atunci cand depaseste 60.
Printre alimentele cu un indice glicemic ridicat se numara si fructele. Chiar daca sunt bune pentru sanatate, pot contine nivele ridicate dintr-un zahar mai special, fructoza. Iata care sunt fructele cu un indice glicemic ridicat pe care trebuie sa le eviti.
Rezumat:
Curmale
In functie de gradul de maturizare, curmalele afiseaza un indice glicemic care porneste de la 70 atunci cand sunt proaspete, de culoare galbena si destul de tari. Atunci cand curmalele sunt de culoare maro si dulci, indicele glicemic este maxim, de 100.
Litchi
Atunci cand este proaspat, litchi afiseaza un indice glicemic de 50. Dar, in conserva, sub forma de sirop, poate ajunge la un indice glicemic de 79.
Pepenele rosu
Extrem de reimprospatant atunci cand este cald afara, pepenele rosu este in egala masura foarte dulce. Ceea ce explica indicele glicemic extrem de ridicat, de 75.
Pepenele galben
Verisorul pepenelui rosu, pepenele galben afiseaza in egala masura un indice glicemic ridicat, de aproximativ 70.
Bananele coapte
Cu cat sunt mai coapte, cu atat aceste fructe sunt mai dulci, mai pline de zahar si, drept urmare, cu un indice glicemic ridicat. Bananele extrem de coapte au un indice glicemic de 65 in timp ce bananele verzi au un indice glicemic mult mai scazut, de doar 35.
Ananasul
Ananasul proaspat este extrem de dulce, ceea ce explica indicele glicemic destul de ridicat, de 59, la limita pragului considerat ridicat.
Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/sante/alimentation-equilibree/10-fruits-a-index-glycemique-eleve-a-eviter-2137539
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.