Mini Aniversary Edition: un omagiu adus lui John Cooper

Aceasta serie limitata celebreaza 60 de ani de colaborare intre Mini si familia Cooper. Doar cateva masini vor fi disponibile din aceasta serie in Europa, fiind vorba despre o editie limitata.

Ce stim despre editia aniversara

Iata ca au trecut deja 60 de ani de cand numele Cooper este asociat cu Mini. Marca britanica sarbatoreste acest eveniment cu o serie limitata “Anniversary Ediiton” care va fi produsa in 740 de exemplare. Prima masina Mini Cooper a fost lansata in anul 1961. Barbatul, care a revolutionat Formula 1 imaginandu-si un monoeloc cu motorul in partea din spate a reusit sa scoata in evidenta potentialul sportiv al modelului Mini. A conceput astfel o versiune dotata cu frane mai mari si cu un motor al carui putere trecea de la 34 la 55 CP.

Aceasta editie speciala se inspira de la primele masini de curse John Cooper. Caroseria este verde (nuanta Rebel Green) cu elemente albe (acoperis, manere, stopuri, faruri), capota este dotata cu linii albe. Logoul Cooper este vizibil.

Actualmente, 60 de ani mai tarziu, realizam ca putine concepte auto au reusit sa supravietuiasca o perioada atat de lunga de timp, ca niciunul nu a reusit sa se transforme intr-o gama atat de larga de variante precum Mini. Insa, unul din motivele care ar putea explica acest succes este ca Mini a reusit sa indeplineasca toate cerintele acelor vremuri si a oferit numeroase alte calitati. Mini Cooper a fost pur si simplu perfect pentru spatiile de parcare mici si pentru bugetele mai restranse. A fost varianta perfecta pentru toate persoanele care cautau masini compacte si performante sportive, in viraje dar si individual, pe sosele.

Citeste si:  Dacia Duster, ca un tanculet de razboi, locul 7 in Europa

Actualul Mini Cooper reprezinta o combinatie intre un design clasic cu tehnologii sofisticate. Inca din 1961, potentialul clasicului Mini a devenit clar odata pentru totdeauna, pentru toti, Mini dovedindu-se a fi un automobil sportiv deosebit de apreciat.

Pretul editiei aniversare este de 44.700 euro.