Microsoft poate aduce Netflix in 4K pentru browserele Chromium precum Chrome si Opera

Daca ati crezut ca anuntul lui Microsoft potrivit caruia va crea o versiune Chromium a browserului lor Edge si acest lucru insemna ca Edge va fi o clona Chrome prea mica, prea tarzie, prea slaba, ganditi-va din nou. Microsoft a adaugat deja corectorul ortografic de Windows la Chromium. De asemenea, a fost sugerata o modalitate mai buna de a cauta pe paginile web siruri de text. Luna trecuta, un inginer de la Microsoft a introdus o metoda pentru a creste durata de viata a bateriei in browserele Chromium. Acum compania a sugerat modificari care ar putea aduce streaming de continut 4K protejat, cum ar fi Netflix la Chromium.

Stirile despre planul lui Microsoft de a aduce streaming 4K la Chromium si Edge au aparut anul trecut in aprilie si modificarile necesare pentru implementarea planului sunt in direct in versiunea experimentala a lui Chromium Edge pentru Windows 10. Tehnologia face parte din vechea versiune de Edge si Microsoft, si nu este probabil sa-l puna la dispozitie pentru utilizare in alte browsere Chromium. Cu toate acestea, Windows Latest raporteaza un nou angajament din 4 septembrie, indicand ca Microsoft intentioneaza sa introduca o metoda diferita pentru streamingul de continut 4K protejat pe care si alte browsere Chromium le pot utiliza.

Adaugarea de streaming 4K in browsere precum Chrome si Opera ar fi o îmbunatatire enorma. Momentan, browserele Chromium sunt limitate la doar 720p (da, intr-adevar). Versiunea veche a lui Edge este singurul browser care poate transmite Netflix in 4K. Aparenta dorinta a lui Microsoft de a renunta la aceasta exclusivitate este un semn foarte bun al lucrurilor viitoare. Decizia companiei de a muta Edge in Chromium pare sa fie cel mai bun lucru care s-a intamplat cu platforma de browser open-source Google de o vreme buna.