DE CE vreau sa slabesc? Plan de actiune

DE CE vreau sa slabesc? Plan de actiuneIncepand cu articolul precedent am inceput sa vorbesc mai mult despre cum sa treci la actiune cum sa iti schimbi programele sa poti sa scapi de kilograme. Cum am mai zis toti stim ce trebuie sa facem sa avem corpul pe care il dorim dar este mai greu sa trecem la actiune.

In continuare voi vorbi despre niste pasi din dezvoltare personala care pot fi aplicati in orice domeniu si la orice scop care il ai pentru a mari sansa de reusita. Este mult mai usor sa realizezi ceva daca ai cateva sfaturi pe care sa le urmezi.

Primul lucru si cel mai important care te va ajuta sa obtii ceea ce vrei este sa te gandesti foarte bine DE CE vrei sa faci acest lucru. Trebuie sa ai un DE CE puternic care te va impinge si te va motiva sa mergi mai departe atunci cand iti va fi greu. Cum iti descoperi DE CE ul tau? Foarte simplu. Uita-te putin la viata ta, unde iti concentrezi atentia ce mai mult unde iti pui energia cel mai mult. Poate e vorba de copii, poate vrei o relatie, orice poate fi DE CE ul tau. Ai putea zice chiar, care este motivul pentru care te trezesti in fiecare dimineata, poti spune ca este pasiunea ta. Acum dupa ce ai gasit acest DE CE vreau sa il legi de partea cu slabitul. Sa spunem ca DE CE ul tau este sa ai o relatie si nu poti pentru ca esti supraponderal. Atunci gandeste-te, ma daca slabesc atunci partenerul ma va privi altfel voi avea mai mult succes. Adica dupa ce vei reusi sa slabesti vei avea mai mult din acel motiv care te tine sa mergi mai departe vei avea mai mult din acel DE CE. Sa luam un exemplu mai simplu. Sa spunem ca vrei sa ai mai multi bani. Si DE CE ul tau sunt copiii vrei sa le oferi mai mult. Si atunci, daca faci mai multi bani vei putea sa le oferi mai mult la copii si cand dai de greu gandeste-te DE CE faci acestu lucru, pentru copiii tai. La fel si cu slabitul. Cand iti descoperi DE CE ul si il vei lega de orice vrei sa obtii vei simtii o bucurie o motivatie o putere interioara, cel putin asa a fost pentru mine. Ai aprins un foc in tine si trebuie sa il mentii cu un plan de actiune.

Citeste si:  Dieta Mediteraneana – Prezentare, etape, beneficii si precautii

Acum ca am stabilit care este motivul pentru care faci acest lucru sa trecem mai departe. Vreu sa iti pui cateva intrebari.

 • Chiar vreau acest lucru pentru mine sau este doar ceva ce cred ca ar trebui sa fac?
 • Este drept in concordanta cu valorile mele? Valoare ta numarul 1 este si DE CE ul tau. Pentru a vedea ce valori are un om uita-te la actiunile sale sa vezi unde isi concentreaza energia.
 • Cred ca este posibil pentru mine? Este foarte important sa crezi ca poti avea acel lucru ca ti se poate indepli acel vis care il ai. Daca tu nu crezi in tine atunci nimeni nu va crede.
 • Voi fi o persona mai buna daca il voi realiza?
 • Pot sa vizualizez rezultatul final. Adica te poti vedea ca o persona sanatoasa si cu un corp superb?

Daca ai raspuns cu “da” la toate intrebarile atunci treci mai departe si fa un plan.

 • Vreu sa iti faci o declaratie clara cu ce iti doresti. Sa fie specific. “Vreau sa slabesc 10 kilograme” sa zicem. Sau si mai exact cere intelepciune sa creezi ceea ce iti doresti. “Vreau incelepciunea necesara sa slabesc 10 kilograme”.
 • Vreau sa iti pui o data exacta cand vrei sa incepi programul.
 • Apoi sa iti pui o data exacta cand vrei sa iti indeplincesti aces vis.
 • Sa iti faci un plan scris de actiune. De exemplu ce program de exercitii urmezi, de cate ori pe saptamana, ce alimentatie sa ai. Important sa nu fie rigid sa il poti urma cu usurinta. Aici am zis ca sunt destule informatii peste tot.
 • Mai departe vreau sa iti notezi cateva date in calendar cand iti vei verifica planul sa vezi cum merge si sa modifici sau sa adaugi unele chestii.
 • Pe o foaie scrie o declaratie scurta despre scopul tau si DE CE faci acest lucru si uitate-te la ea de mai multe pri pe zi.
Citeste si:  Motive intemeiate pentru dieta de slabit

Inainte de culcare imagineaza-ti scopul tau.

Am zis ca acesti pasi ii poti aplica in orice domeniu al vietii. Era simplu doar sa iti dau pasii dar nu cred ca ai fi trecut la actiune .De asta am inceput prin a te indruma sa iti gasiti DE CE ul ta. Daca nu stii de ce vrei sa faci ceva nu il vei face sau vei renunta foarte repede. Am vazut pe propria piele cand mi-am dat seama ca nu am un de ce pentru a face un anumit lucru am incetat sa il mai fac. Iar atunci cand am avut de ce sa merg inainte nu m-am oprit deloc. Am mai si “picat” dar m-am ridicat de fiecare data si am mers mai departe pentru ca aveam DE CE.

Va doresc mult succes mai departe si treceti la actiune pentru ca nimeni nu va face in locul vostru.